News

7 țări au scăpat oficial de noul coronavirus. Locurile unde nu mai există oameni infectați cu Covid-19

07.05.2020 | 16:45
7 tari au scapat oficial de noul coronavirus Locurile unde nu mai exista oameni infectati cu Covid19
ADVERTISEMENT

Șapte țări au declarat încheiată bătălia cu noul coronavirus, cel puțin în acest val al bolii. Deși nu toate au avut cazuri înregistrate, în 7 mai 2020 au fost declarate „zonă liberă de coronavirus”.

7 țări au scăpat oficial de noul coronavirus

Datele oficiale au fost făcute publice de John Hopkins University, cei mai avizați să ofere statistici în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, prima țară care a scăpat definitiv de coronavirus este Groenlanda, unde nu a mai existat niciun caz din 4 aprilie. În total au fost 11 persoane infectate din totalul de 57.000 de persoane care locuiesc pe insulă.

Belize, țară cu 400.000 de locuitori, a declarat că a scăpat de boală după ce 18 persoane au fost infectate cu Covid-19. Între timp, două persoane au murit.

ADVERTISEMENT

Insulele Falkland nu au fost ferite de primejdie, cu toate că doar 3.000 de persoane locuiesc acolo. 13 oameni s-au îmbolnăvit în insulele unde trăiesc mai mulți pinguini decât oameni.

Surinam a scăpat oficial de coronavirus, după ce 10 persoane infectate s-au vindecat. În total, 600.000 de persoane locuiesc în micuțul stat din America de Sud. O persoană a decedat.

ADVERTISEMENT

În Papua Noua Guinee, unde locuiesc 7 milioane e oameni nu mai există cazuri. Au fost doar opt persoane îmbolnăvite, deși populația este relativ mare pentru statul din vecinătatea Australiei.

Insula Saint Barth, din Caraibe, s-a trecut pe lista țărilor care au scăpat de coronavirus. 6 persoane s-au îmbolnăvit acolo, dintr-un total de 6.000 de locuitori și nu a mai fost raportat niciu caz nou din luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Anguilla, o altă insulă din Caraibe, a înregistrat trei cazuri la 60.000 de oameni, iar acum nu mai există nici măcar o persoană bolnavă cu Covid-19.

De asemenea, țări precum Noua Zeelandă sau Australia, alături de mai multe insule din jur cred că nu vor mai avea o problemă reală cu Covid-19 în scurt timp.

ADVERTISEMENT