ADVERTISEMENT
News

74% dintre oameni vor să se vaccineze împotriva COVID-19! Ce așteptări au aceștia

Autor: Alexandru Năstase | 01.09.2020 | 10:32
74% dintre oameni vor să se vaccineze împotriva COVID-19! Ce așteptări au aceștia
Există anumite temeri legate de un eventual vaccin. Sursa foto - hepta.ro

74% dintre oameni vor să se vaccineze împotriva COVID-19! Cel puțin aceasta este concluzia unui sondaj care a avut la bază un eşantion de aproape 20.000 de persoane din 27 de țări.

ADVERTISEMENT

Conform rezultatelor, aproximativ trei sferturi dintre persoanele chestionate spun că ar fi dispuse oricând să se vaccineze împotriva coronavirusului.

De remarcat că sondajul a fost realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial. Există și o nație care strâmbă din nas atunci când vine vorba de vaccin.

ADVERTISEMENT

Vaccin împotriva COVID-19 dorit de 74%!

La polul opus se situează chinezii, care sunt pentru vaccinare. Concret, 74% din toți adulții chestionați s-ar vaccina dacă ar fi disponibil un vaccin anti-COVID.

97% dintre chinezii chestionați spun că se vor imuniza. Rușii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spun că s-ar vaccina.

ADVERTISEMENT

67% dintre americani au spus că vor lua vaccinul, în timp ce 33% și-au exprimat puțin sau deloc interesul. Vorbim despre o țară puternic afectată de această pandemie.

Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au precizat că efectele secundare sunt cea mai mare îngrijorare a acestora, efecte care ar putea fi destul de grave.

ADVERTISEMENT

37% au spus că nu cred că va fi eficient, în timp ce 40% dintre toți respondenții se așteaptă să fie disponibil un vaccin în acest an.

De menționat că experții și-au exprimat îngrijorarea că mai mult de un sfert dintre persoane din întreaga lume nu vor să se vaccineze.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!