Mai multe zone din Mexic, acoperite de cenuşa vulcanului Popocatepetl

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 21:10
Mai multe zone din Mexic, acoperite de cenuşa vulcanului Popocatepetl

Zone din Ciudad de Mexico şi din alte localităţi mexicane au fost acoperite de cenuşa aruncată duminică de vulcanul Popocatépetl, informează luni Centrul naţional de prevenire a dezastrelor (Cenapred), relatează EFE.

Cenapred menţine “raza de securitate de 12 kilometri” şi precizează că duminică după-amiază au început emisii de vapori de apă, gaze şi cenuşă, care s-au încheiat în jurul orei locale 03:30 (08:30 GMT). De asemenea, cere populaţiei să fie pregătită pentru o posibilă evacuare.

Cu 25 de milioane de mexicani care trăiesc la mai puţin de 100 de kilometri distanţă de crater, Popocatépetl este unul dintre vulcanii puternic supravegheaţi din lume din cauza activităţii sale din ultimii 22 de ani.

sursa: agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

FCSB – Hajduk Split 2-1 în turul 3 preliminar Europa League. Gnohere, eroul roş-albaştrilor! Calificare dramatică!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×