Fotbal international

8 Blesteme celebre din fotbal! Pisica îngropată din Argentina, pozele cu rapperul american Drake şi numărul 9 la Chelsea

25.07.2019 | 21:00
8 Blesteme celebre din fotbal Pisica ingropata din Argentina pozele cu rapperul american Drake si numarul 9 la Chelsea
8 Blesteme celebre din fotbal! Miturile care vor stârni hohote de râs

Aaron Ramsey, rapperul Drake sau celebrul număr 9 de la Cheslea sunt doar câteva dintre miturile fanilor fotbalului, care întotdeauna vor face deliciul publicului și vor stârni hohote de râs. De la un banal număr pe tricou până la vedete decedate din cauza golurilor marcate de un jucător, toate aceste mituri au fost păstrate în amintirea suporterilor până în prezent. Superstițiile, paranormalul, coincidențele au fost, sunt și vor fi „hrana” fanilor doritori de idolatrie pentru favoriți și de ură pentru adversari, extreme care generează… monștri!

Blestemul lui Aaron Ramsey

Este cunoscut faptul că, de-a lungul anilor, fostul mijlocaș al lui Arsenal care a semnat în această vară cu Juventus, galezul Aaron Ramsey, a fost protagonistul unor serii de evenimente nefericite, atunci când… înscria! De fiecare dată când marca un gol, fanii îi „asociau” câte un deces al unei vedete. Pe „lista neagră” a mijlocașului sunt personalități precum Steve Jobs, Robin Wiliams, Osama Bin Laden, Muammar Gaddafi sau Paul Walker. Culmea este că decesele respective chiar au urmat, coincidență macabră, după goluri marcate de Ramsey!

Un alt blestem vine tot din Londra, dar de data aceasta schimbăm cartierul și mergem la Chelsea. Numărul 9 de pe tricoul formației care evoluează pe stadionul „Stamford Bridge” este cel care cauzează probleme pentru orice fotbalist de la Chelsea care îl poartă. Alvaro Morata, Radamel Falcao, Fernando Torres, Gonzalo Higuain sau Mateja Kezman sunt doar câțiva atacanți care au făcut cunoștință cu acest blestem. Astfel, aduşi cu tobe și trâmbiţe din postura de golgheteri ai echipelor de unde veneau, “maşinile de goluri” cumpărate pe bani mulţi de Chelsea capotau unul după altul şi nu reuşeau să marcheze nici măcar 10 goluri pe sezon! Disperaţi să scape de blestem, în acest campionat factorii decizionali din staff-ul lui Chelsea i-au dat numărul 9 unui jucător de la care nu are nimeni niciun fel de pretenţii: Tammy Abraham, un englez de 21 de ani.

8 Blesteme celebre din fotbal! Miturile care vor stârni hohote de râs
8 Blesteme celebre din fotbal! Miturile care vor stârni hohote de râs

Pozele făcute de fotbaliști cu rapper-ul Drake

Unul dintre cele mai recente mituri a fost legat de pozele făcute de rapper-ul Drake alături de fotbaliști. Paul Pogba și Pierre-Emerick Aubameyang au fost protagoniștii acestui mit, după ce și-au făcut poză cu Drake, iar imediat în meciul următor echipele pentru care evoluează au suferit înfrângeri.

Tot din Anglia vine un alt blestem: cei de la Birmingham și-au construit stadionul cu ajutorul unor muncitori țigani. Odată cu înlăturarea țiganilor, se spune că aceștia au pus un blestem ca echipa să joace foarte slab. În primul an de la utilizarea noului stadion, Birmingham a retrogradat, iar după un an a început al Doilea Război Mondial și stadionul a ars. Conducerea de atunci a englezilor a chemat pe cineva să ridice blestemul, iar lucrurile au reintrat în normal.

Pisici moarte îngropate lângă stadion

În 1966 în Argentina, fanii lui Independiente au îngropat lângă stadionul rivalilor de la Racing șapte pisici pentru a-și sabota adversarii. Din acel moment până în anul 2001 Racing Club nu a mai câștigat campionatul!

Revenind în Anglia, nu numai Chelsea are probleme cu un anumit număr de pe tricou. Manchester United are un mit legat de numărul 7: de la plecarea lui Cristiano Ronaldo, Michael Owen, Alexis Sanchez, Memphis Depay și Angel Di Maria au fost cei care au dat “greutate” acestui mit, nereușind să se apropie de forma care i-a consacrat.

În Germania dăinuie blestemul lui Bayer Leverkusen, poreclită “Neverkusen”, care mereu când a fost aproape de a câștiga ceva a pierdut inexplicabil puncte sau finale în care era favorită.

Ultimul blestem din această listă „aparține” portughezilor și este vorba despre „anatema” aruncată de conducătorul echipei Benfica Lisabona, Bela Guttman, în 1959, când i-a părăsit pe lusitani și le-a transmis că nici în 100 de ani nu vor mai fi câştiga vreo finală europeană. Blestemul a rezistat, Benfica pierzând finale ale Cupei Campionilor Europeni în 1963, 1965 , 1968, 1988 şi 1990, plus două de Europa League consecutive, 2013 şi 2014.  

Tags: