News

8 copii au fost săltați din curtea școlii și duși la secție, aparent fără niciun motiv. Mesajul părinților revoltați

04.10.2020 | 15:55
8 copii au fost saltati din curtea scolii si dusi la sectie aparent fara niciun motiv Mesajul parintilor revoltati
ADVERTISEMENT

Opt adolescenți, toți olimpici, au fost ridicați din curtea școlii și amendați de Poliție pentru că ar fi făcut gălăgie.

Poliția Română este criticată pentru dovada de exces de zel după ce a „ridicat” 8 olimpici din curtea Școlii 29 din Constanța.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea șocantă a fost povestită de părintele unuia dintre copii, elev în clasa a IX-a.

8 elevi au fost ridicați de Poliție din curtea școlii pentru că ar fi făcut gălăgie

Elevii stateau în curtea școlii, la ora 20:00, după ce au jucat baschet și fotbal în cursul zilei. „Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot în curtea şcolii 29. La ora 20 au sosit câţiva poliţişti de la secţia 2 care prinseseră toţi infractorii din cartier şi au ridicat cu maşinile de poliţie cam 10 copii, ducându-i la secţia 2. M-a sunat copilul că e la poliţie şi nu ştie de ce, că nu a făcut absolut nimic rău”, s-a plâns părintele.

Polițiștii i-au explicat tatălui că tinerii nu aveau ce să caute în curtea școlii. „Un domn poliţist pe nume Ruţă îmi spune ca nu avea voie în curtea şcolii, conform Legii 61. Adică, dacă nu e elev în şcoala respectivă nu are voie să se joace şi nici să stea în curtea şcolii”, și-a continuat bărbatul dezvăluirea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, școala a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că nu a avertizat că accesul este interzis. Același lucru l-a pățit și fiul bărbatului, amendat cu 250 de lei pentru că s-a aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit.

Nu asiguraţi terenuri de joacă decente pentru copii, nu asiguraţi paza şi închiderea terenurilor de joacă din incinta şcolilor, dacă chiar e problema aşa mare ca se joaca nişte copii. Nu în ultimul rând, toţi copii luaţi cu duba sunt numai olimpici şi învaţă la licee de renume începând cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Călinescu. Nici un copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau să fi primit vreodată o amendă şi toţi provin din familii bune. Asta e România, ţara în care ne împiedicăm de probleme inventate şi nu rezolvăm adevăratele probleme”, a concluzionat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Polițiștii se pare că au ajuns să „captureze” copii din curtea școlii după ce au fost chemați de vecini.

Zi şi noapte este gălăgie, non-stop. Joacă fotbal cu conserve goale, mănâncă seminţe, beau, fumează, ascultă manele, mănâncă şaorma, ascultă muzica tare, fac zgomot, urlă, răcnesc, fără nicio jenă, inclusiv în toiul nopţii, până spre dimineaţă. Şi fete, şi băieţi – de la 14-15 ani în sus. Iar Parcul Tăbăcărie este la o aruncătură de băţ, distanţă de 5 minute de mers pe jos. Se pot duce în parc, dar stau pe alei, printre blocuri, pe bănci, în curtea şcolii. Ce rămâne în urma lor”, se plâng vecinii deranjați de zgomot.

ADVERTISEMENT

Contactați de Adevărul, cei de la IPJ Constanța au oferit următoarea replică, referitoare la caz: „Poliţişti din cadrul Secţiei 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, care se aflau în curtea instituţiei de învăţământ, încălcând normele legale de acces. Cei 8 tineri au fost duşi la secţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R. Totodată, poliţiştii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a se proteja pe ei înşişi, dar şi pe toţi cei din jurul lor. Precizam faptul că astfel de acţiuni de verificare vor continua şi în perioada următoare”.

ADVERTISEMENT