Sport

8 lucruri neștiute despre Karim Benzema, principalul favorit la câștigarea „Balonului de Aur”

Golgheterul lui Real Madrid, Karim Benzema, a impresionat în acest sezon și este văzut de mulți oameni din fotbal și microbiști drept viitorul Balon de Aur, deși a ajuns la 34 de ani.
04.05.2022 | 15:25
8 lucruri nestiute despre Karim Benzema principalul favorit la castigarea Balonului de Aur
Karim Benzema a câștigat patru Ligi ale Campionilor cu Real Madrid și patru titluri în La Liga. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Karim Benzema a devenit noul star al lui Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo și a ajuns la peste 600 de meciuri în tricoul „galacticilor”.

Karim Benzema a fost unul dintre cei mai subestimați atacanți din istoria fotbalului. Lucruri neștiute despre golgheterul lui Real

În urmă cu câțiva ani mai mult rezervă la Real Madrid, Karim Benzema a renăscut în acest sezon și a devenit indispensabil pentru „los blancos”, care au câștigat titlul în Spania și sunt la un meci de finala Champions League.

ADVERTISEMENT

Atacantul francez în vârstă de 34 de ani are o poveste de viață extraordinară, fiind născut și crescut în zonele rău famate din Bron, lângă Lyon.

Karim nu a avut deloc o viață ușoară, mai ales că face parte dintr-o familie extrem de numeroasă și mai are trei frați și nu mai puțin de cinci surori, el fiind al treilea cel mai tânăr dintre ei. Doi dintre frații săi mai tineri sunt de asemenea fotbaliști, însă departe de nivelul la care s-a ridicat golgheterul lui Real Madrid în acest sezon: 26 de goluri și 11 asisst-uri în 30 de meciuri de campionat. În Liga Campionilor, are 14 goluri și un asisst în 10 meciuri.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, în 2017 a fost lansat chiar un film despre viața lui Karim Benzema și care se numește „Le K Benzema”, destul de puțin cunoscut publicului larg. Are ca subiect debutul carierei sale la Lyon și drumul către succesul de la Real Madrid. În film apar interviuri cu membrii familiei și cei mai apropiați prieteni ai săi, însă se urmărește și relația extrem de apropiată cu Zinedine Zidane și rapper-ul francez Booba.

Benzema doboară recorduri pe bandă rulantă la Real Madrid: a reușit cel mai rapid gol din istoria El Clasico

Karim Benzema doboară record după record la Real Madrid, însă puțini știu că el deține și recordul pentru cel mai rapid gol marcat în istoria derby-urilor cu Barcelona.

ADVERTISEMENT

Vârful francez joacă la Real Madrid din 2009 și a marcat 11 goluri împotriva catalanilor în El Clasico și a reușit să marcheze după doar 22 de secunde, record încă în picioare de mai bine de zece ani.

Golgheterul actualei ediții din Champions League este al patrulea cel mai bun marcator din istoria competiției, după Cristiano Ronaldo, Lionel Mesii și Robet Lewandowski și e cel mai bun pasator all-time al lui Real Madrid și mai are nevoie de nouă goluri pentru a-l depăși pe Raul Gonzalez.

ADVERTISEMENT

Benzema a trecut de borna de 600 de meciuri în tricoul lui Real Madrid, singurul jucător străin din istoria clubului care se poate lăuda cu un astfel de record și a reușit peste 320 de goluri.

Benzema putea să joace pentru naționala Algeriei

Karim Benzema are origini algeriene și este musulman. La începutul carierei, federația africană i-a propus să joace pentru naționala Algeriei, însă jucătorul a ales Franța.

Este foarte aproape să atingă borna de o sută de meciuri pentru Franța, revenind în lot în 2021, după o pauză de aproape șase ani!

Detaliul neștiut despre prestația istorică a lui Karim Benzema împotriva lui Chelsea

Karim Benzema a reușit să marcheze un hattrick în Champions League împotriva lui Chelsea și a calificat-o pe Real Madrid în semifinalele Champions League, deși nu a mâncat și nu a băut apă înaintea meciului.

Francezul de origine algeriană este musulman și a postit pe toată perioada Ramadanului, fără excepție, cea mai sfântă sărbătoare pentru adepții lui Alah.

Conform tradiției mahomedane, nu ai voie să mănânci sau să bei apă până când apune soarele pe perioada Ramadanului.

Gestul extrem la care a recurs în momentul în care a semnat cu Real Madrid

Criticat în 2009 când a semnat cu Real Madrid că are kilograme în plus, Benzema a urmat sfatul lui Zinedine Zidane și Laurent Blanc, care l-au sfătuit să slăbească urgent.

Astfel, Karim Benzema a apelat la ajutorul unei clinici pentru a slăbi, iar transformarea a fost una surprinzătoare. Francezul este foarte atent la dieta sa și chiar și-a schimbat bucătarul, după ce începuse din nou să aibă kilograme în plus. În 2017, a reușit din nou să dea jos kilograme și cu ajutorul unei veste electostimulatoare.

Karim Benzema câștigă anual peste 65 de milioane de euro, deși Real Madrid îi oferă un contract de doar 17 milioane de euro, restul veniturilor fiind completate din publicitate și sponsorizări.

ADVERTISEMENT