News

8 metode pentru a te iubi mai mult

De cele mai multe ori, oamenii fac eforturi incredibile pentru a arăta bine, pentru a avea o carieră strălucitoare, pentru a relaţiona cu cei din jur sau pentru a-şi desăvârşi talentele...
25.03.2015 | 11:42
8 metode pentru a te iubi mai mult

De cele mai multe ori, oamenii fac eforturi incredibile pentru a arăta bine, pentru a avea o carieră strălucitoare, pentru a relaţiona cu cei din jur sau pentru a-şi desăvârşi talentele culinare. În altă ordine de idei, oamenii au foarte mare grijă de exteriorul lor, însă se preocupă prea puţin de interiorul lor.

Cu cât reuşim mai mult să ne acceptăm aşa cum suntem, să ne vedem potenţialul şi să ne iubim, cu atât mai mult reuşim să oferim lumii. Huffingtonpost.com a făcut o listă cu opt feluri în care te poţi iubi mai mult.

Ai grijă de tine
Dormi suficient pentru a te simţi plin de energie. Mergi la un curs de yoga sau ieşi la alergat. Umple-ţi frigiderul cu mâncare sănătoasă. Bea suficientă apă. Şi mai ales rezervă-ţi timp pentru distracţie, aventură sau relaxare. Trebuie să te valorizezi, ca parte din rutina ta zilnică.

Foloseşte tehnica eliberării emoţionale
Aceasta este o tehnică de vindecare în cadrul căreia îţi atingi uşor anumite părţi din corp în timp ce repeţi o afirmaţie, de genul “Chiar dacă…, mă iubesc şi mă accept aşa cum sunt”. Dacă te simţi neliniştit în legătură cu o anumită problemă, poţi folosi această metodă pentru a te elibera de energia negativă şi a-ţi restabili calmul interior.

Conectează-te cu interiorul tău
Ne petrecem o bună parte a vieţii considerându-ne valoroşi în funcţie de titlurile, rolurile şi realizările noastre. Ne identificăm cu succesele şi eşecurile noastre, statusul marital, funcţia de la job, extrasul de cont şi titulaturile, de parcă acestea ne definesc în mod categoric. Însă identitatea ta este ceva mult mai profund şi etern, care nu depinde de circumstanţele fluctuante. Eşti o persoană frumoasă, care merită tot ce-i mai bun, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă-ţi timp să te conectezi cu spiritul tău prin meditaţie, yoga, printr-un jurnal periodic sau prin intermediul unei activităţi care-ţi place foarte mult.

Învaţă să empatizezi cu tine
Cu toţii avem o voce interioară critică, care ne solicită lucruri epuizante. Ne referim la propria persoană folosind cuvinte dure, pe care nici nu îndrăznim să le utilizăm cu alte personae. Comportă-te cu tine aşa cum s-ar comporta cineva care te iubeşte. Fii blând cu tine, mai ales dacă suferi de anxietate, dacă ai dureri sau temeri nejustificate.

Respectă-ţi unicitatea
Ne putem crea foarte multă suferinţă atunci când ne îndepărtăm de la adevărata vocaţie şi ne ignorăm dorinţele şi visele, pentru a ne integra în societate şi pentru a ne ridica la înălţimea aşteptărilor celorlalţi. Ţine minte că eşti un individ unic, fără precedent. Nimeni nu va mai fi ca tine şi eşti dator să oferi lumii o parte din darurile, talentele, pasiunile şi interesele tale.

Oferă-ţi cadrul necesar pentru a intra în contact cu emoţiile tale
Când un eveniment sau o persoană declanşează un val de durere sau furie în tine sau pur şi simplu te trezeşti iritat fără niciun motiv, nu te culpabiliza şi nu încerca să-ţi inhibi suferinţa. În schimb, lasă-te pradă acestui sentiment. Observă unde anume în corpul tău se simte această stare şi, cu dragoste, răbdare şi înţelegere, spune-ţi că tu nu eşti aşa cu adevărat. Dacă nu te agăţi de această stare, ea va dispărea foarte repede.

Fii mulţumit de propria persoană şi de prorpiul corp
În loc să te concentrezi pe ceea ce consideri că este în neregulă cu tine, concentrează-te pe lucrurile uimitoare pe care le ai de oferit. Energia se duce în direcţia gândurilor tale, aşa că dacă îţi întrepţi atenţia asupra gândurilor pozitive, atunci ele îşi vor face simţită prezenţa în viaţa ta. Şi nu uita că trupul tău este locul unde sălăşuieşte spiritul tău. Iubeşte-l, distrează-te cu el, ai grijă de el şi apreciază-l pentru toate lucrurile minunate pe care ţi le permite să le faci, dar nu-ţi lega valoarea personală de felul în care arăţi. Tu nu eşti corpul tău, ci un suflet, care care un corp.

Adu-ţi aminte că eşti un simplu om
Există un mit în societatea noastră, şi anume cel legat de perfecţiune şi de faptul că ar trebui să ne străduim cu toţii să o atingem. Adevărul este că suntem oameni cu defecte, predispuşi să facem greşeli în timp ce trecem prin această lume şi în timp ce ne dezvoltăm în funcţie de experienţele noastre. Trebuie să conştientizei că nu eşti singurul care se simte vulnerabil şi autocritic. Cu toţii avem de înfruntat proprii demoni şi încercăm să dăm tot ce avem mai bun. Aducându-ţi aminte că eşti un simplu om te poate elibera de presiune şi te poate scoate din izolare.

Sursă: www.click.ro