News

8 persoane au fost ucise în urma unui atac terorist din Niger. 6 turiști francezi și-au pierdut viața

09.08.2020 | 20:00
8 persoane au fost ucise in urma unui atac terorist din Niger 6 turisti francezi siau pierdut viata
ADVERTISEMENT

Șase turiști francezi au fost uciși, alături de alți doi oameni, într-un atac armat din Niger.

Oamenii se aflau în safari, într-o zonă a țării unde trăiesc girafe, când au fost atacați de bărbați înarmați pe motocicletă.

Oamenii se aflau în zona localității Koure din Niger când au fost atacați de un grup necunoscut de oameni, cel mai probabil teroriști.

ADVERTISEMENT

Un nou atac terorist în Africa, soldat cu opt persoane ucise

„Sunt opt morţi: doi nigerieni – un ghid turistic şi un şofer – ceilalţi şase fiind francezi”, a indicat guvernatorul regiunii Tillaberi, Tidjani Ibrahim Katiella.

Conform Newsweek.ro, autoritățile nu știu momentan cine sunt atacatorii și care a fost motivul, deși pare a fi un atac terorist.

ADVERTISEMENT

„Suntem pe cale să cercetăm situaţia, vom oferi mai multe informaţii ulterior”, a adăugat guvernatorul.

Potrivit datelor oficiale, atacul a avut loc la ora locală 11:30, la 6 kilometri depărtare de localitatea Kourare, la o oră de mers cu mașina față de capitala Niamey, pe drumul național nr. 1.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe victime au fost ucise cu gloanţe, iar o femeie care a reuşit să fugă a fost ajunsă din urmă şi i s-a tăiat gâtul. La faţa locului a fost găsit un încărcător de cartuşe gol. Nu se cunoaşte identitatea atacatorilor, dar ei au venit pe motociclete din savană şi au aşteptat sosirea turiştilor. Vehiculul închiriat de turişti aparţinea ONG Acted, au transmis autoritățile.

Pe un site al Guvernului din Marea Britanie, turiștii sunt avertizați să nu circule în Niger pentru că există teroriști, în special în zona unde au fost uciși oamenii.

ADVERTISEMENT

Teroriștii sunt afiliați grupării nigeriene Boko Haram și au toate motivele să lupte împotriva unui guvern care a susținut intervenția armată a Franței în Mali.

ADVERTISEMENT