News

80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 sunt asimptomatice, potrivit unui studiu. Distanțarea socială rămâne singura armă împotriva bolii

28.05.2020 | 15:56
80 dintre persoanele infectate cu Covid19 sunt asimptomatice potrivit unui studiu Distantarea sociala ramane singura arma impotriva bolii
ADVERTISEMENT

80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 sunt asimptomatice, conform unui studiu al americanilor. Așadar, 4 persoane din 5 pot să fie infectate cu SARS-CoV-2 și să nu realizeze acest lucru.

80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 sunt asimptomatice, potrivit unui studiu

Jurnalul medical Thorax a publicat un studiu din care reiese că aproape 80% din totalul persoanelor infectate cu Covid-19 pe un vapor erau asimptomatice. Acest studiu doar întărește teoria distanțării sociale și necesitatea protejării persoanelor vulnerabile.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care multă lume ar putea fi infectată cu Covid-19 fără să știe, purtatul măștii sau distanța de 1.5 metri între oameni e esențială în această perioadă, cred specialiștii.

Persoanele sănătoase, sau care se simt bine, sunt încurajate să protejeze în continuare pe toată lumea, pentru că nu se știe cine e infectat cu adevărat și cine nu.

ADVERTISEMENT

Experții au știut mereu că persoanele asimptomatice sunt principala problemă în pandemia de Covid-19, însă cifra vehiculată (80%) impresionază oamenii de știință.

Conform studiului, vaporul respectiv a plecat din Argentina în martie și toată lumea a fost testată înainte de a se urca la bord. Cu toate acestea, un pasager s-a îmbolnăvit la opt zile de la testare, a avut febră și a transmis mai departe boala. Vaporul a fost carantinat, în timp ce mulți oameni au început să dezvolte simptome caracteristice Covid-19.

ADVERTISEMENT

Opt pasageri au fost transportați la un spital din Uruguay, în timp ce restul persoanelor aflate la bord au fost testate din nou. Din 217 oameni, 128 aveau Covid-19, dar doar 24 aveau simptome. 104 persoane, 81% dintre cei pozitivi, erau asimptomatici.

De asemenea au existat situații bizare în care unii au avut boala, în timp ce partenerul de cabină nu s-a îmbolnăvit. Publicația Time susține că aceste cifre pot fi extrapolate la populația lumii, cu toate că cifra de 81% ar suferi cu siguranță variații în lumea largă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, rămâne clar un lucru: mulți dintre bolnavii de Covid-19 sunt asimptomatici, astfel că măsurile de distanțare socială sunt necesare până când va exista un vaccin.

ADVERTISEMENT