News

VIDEO. Cum şi-a ATACAT Ferguson un jucător cu apă FIARTĂ la Piteşti

Aflat în cantonament cu reprezentativa Scoţiei înaintea partidei cu Anglia din preliminariile CM, selecţionerul Gordon Strachan a povestit presei despre un episod teribil petrecut pe vremea cînd...
09.11.2016 | 00:06
VIDEO Cum sia ATACAT Ferguson un jucator cu apa FIARTA la Pitesti
ADVERTISEMENT

Aflat în cantonament cu reprezentativa Scoţiei înaintea partidei cu Anglia din preliminariile CM, selecţionerul Gordon Strachan a povestit presei despre un episod teribil petrecut pe vremea cînd evolua la FC Aberdeen, în 1981, sub comanda lui Alex Ferguson.

Momentul evocat de către roşcovanul tehnician, azi în vîrstă de 59 ani, s-a petrecut în noiembrie 1981 şi a avut ca loc de desfăşurare stadionul Trivale din Piteşti.

ADVERTISEMENT

Piteştenii erau aproape de a întoarce rezultatul din tur

FC Argeş primea vizita grupării scoţiene într-o partidă contînd ca manşă secundă a turului al doilea din Cupa UEFA. Aberdeen cîştigase confortabil primul meci, acasă, cu scorul de 3-0, aşa încît antrenorul Alex Ferguson, aflat la prima lui echipă ca tehnician, a considerat că totul era rezolvat şi a decis să experimenteze un alt sistem tactic. Alegerea a fost neinspirată pentru că piteştenii au reuşit destul de repede să refacă o mare parte din handicap, conducînd la pauză cu 2-0.

Strachan s-a răstit la Ferguson

În timpul primei reprize, Gordon Strachan i-a strigat lui Ferguson că tactica lui este de tot rahatul şi că în felul acesta vor risca să fie eliminaţi. La cabine, lui Strachan i s-a părut ciudat faptul că ambii colegi care îl flancau pe locul unde stătea în vestiar au dispărut subit, lăsîndu-l singur. Deşi la început de carieră, Ferguson avea deja o reputaţie de coleric şi de om în stare de reacţii foarte necontrolate, aşa cum avea să se întîmple de multe ori inclusiv în anii petrecuţi pe banca lui Manchester United. S-a apropiat de Strachan avînd în mînă un samovar rusesc, un vas cu apă fiartă pentru prepararea ceaiului, pe care a încercat să-l toarne peste juăcător.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a vrut să-şi opărească jucătorul

Mişcarea nu i-a reuşit, Strachan izbutind să se ferească şi apa a căzut pe pantofii antrenorului, Acesta s-a înfuriat şi mai tare, a lovit în cap alţi doi jucători, Miller şi McLeish,care nu se aşteptau să fie atacaţi, apoi s-a calmat brusc şi a ordonat echipei să joace după sistemul din prima partidă. Aberdeen a reuşit să egaleze şi să se califice, iar Strachan a transformat un penalty, executat împotriva voinţei lui Ferguson, care l-a şi înjurat în momentul şutului. Strachan a declarat că a avut în faţă cel mai mare portar ca statură pe care l-a văzut vreodată, e vorba despre Gheorghe Cristian. Actualul seecţioner al Scoţiei a concluzionat că Sir Alex Ferguson a fost mereu un om care s-a purtat oribil cu jucătorii, dar cel mai mare tehnician pe care l-a întîlnit vreodată.

Ferguson a a vrut un jucător  de la FC Argeş

În 2011, înaintea meciului din grupele Ligii Campionilor cu Oţelul Galaţi, Ferguson fiind pe banca lui Mancheter United, el a declarat că după acel meci al lui Aberdeen şi-ar fi dorit mult să poată transfera pe atacantul echipei române, NR Marin Radu II, dar condiţiile pentru o astfel de mutare erau foarte greu de realizat în acea perioadă a regimului ceauşist.

ADVERTISEMENT