Fotbal international

Teroare la Marseille. Jucătorii, ţintele bandelor de infractori

Să fii fotbalist la Olympique Marseille nu a fost niciodată o misiune uşoară, mai ales pentru jucătorii străini care au venit să joace pe "Velodrome". La fel ca la Napoli, în Italia, gradul de...
16.11.2016 | 14:49
Teroare la Marseille Jucatorii  tintele bandelor de infractori

Să fii fotbalist la Olympique Marseille nu a fost niciodată o misiune uşoară, mai ales pentru jucătorii străini care au venit să joace pe “Velodrome”. La fel ca la Napoli, în Italia, gradul de infracţionalitate din oraş este foarte ridicat, iar fotbaliştii sunt o ţintă deosebit de atractivă.

A scăpat cu fuga

De-a lungul timpului au existat numeroase episoade cu jucători  de la OM a căror viaţă a fost pusă în pericol sau ale căror familii au fost ameninţate pentru ca fotbaliştii să plătească sume mari de bani. Nu întîmplător, mulţi dintre străinii valoroşi din lotul “alb-albaştrilor” au decis la scurt timp după ce au trăit experienţe înfricoşătoare, să se transfere în campionate din ţări unde gradul de siguranţă este mult mai ridicat.

Ultima victimă pe lista celor de la OM, care au avut nefercicirea să se afle faţă în faţă cu bandiţii este însă un francez. Florent Thauvin. Acesta a fost aşteptat în faţa casei de către doi indivizi care au încercat să-i smulgă de la mînă ceasul în valoare de 25.000 de euro, în momentul în care jucătorul cobora din maşină.

Thauvin însă a apucat să închidă maşina şi apoi a executat probabil cel mai bun şi eficient sprint din viaţa sa, lăsîndu-i pe infractori cu buza umflată. Această întîmplare l-a determinat pe noul proprietar al clubului, miliardarul american Frank McCourt, să reîntroducă patrule de pază în faţa locuinţelor fotbaliştilor şi staffului tehnic. Procedura existase şi în anii precedenţi, dar la începutul lui 2016 s-a renunţat la serviciul de pază, pentru că trebuia să se plătească 500.000 de euro lunar şi suma a fost considerată exagerată de către fosta conducere.

Alţii au păţit-o chiar rău

Thauvin a fost un caz fericit printre jucătorii luaţi la ţintă la Marseille de către delicvenţi. Alţii nu au avut norocul său şi chiar au avut parte, ei şi familiile lor, de clipe care nu le vor putea uita toată viaţa.

Este cazul actualului echipier al lui Juventus, Mario Lemina, care în 2014 a fost atacant în casă şi bătut în faţa soţiei sale, care era gravidă. În 2011 fundaşul brazilian Hilton, a fost lovit cu patul armei în faţa propriilor copii, scopul infractorilor fiind să obţină 100.000 de euro.

marioleminacropped_s77j5u3qm9p418b6alf7j5wui

Argentinianul Lucho Gonzales s-a trezit fără bolidul din garaj, iar fraţii Jordan şi Andre Ayew au fost în mai multe rînduri atacaţi, inclusiv pe drumul spre centrul de pregătire al lui OM, după care au decis să se transfere în Anglia. În fine, internaţionalul francez Lassana Diarra s-a trezit cu casa golită în timp ce se afla pe teren la Paris, într-un meci de campionat cu PSG.