News

8500 de bucureșteni vor să fie testați împotriva COVID-19! Anunț oficial făcut de Gabriela Firea

25.05.2020 | 12:46
Gabriela Firea a anunţat numărul bucureştenilor care vor să fie testaţi gratuit. Sursă foto - INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

8500 de bucureșteni vor să fie testați împotriva COVID-19! Acesta este anunțul făcut de primarul general al Capitalei. Oamenii s-au înscris în programul „Testăm pentru Bucureşti”⁣, în cadrul căruia 11.000 de persoane pot beneficia de o testare gratuită de tip Real Time PCR, pentru a afla dacă sunt infectate cu noul coronavirus.

8500 de bucureșteni vor să fie testați împotriva COVID-19!

„8500 de bucuresteni s-au inscris pentru a se testa gratuit, sa afle daca sunt contaminati cu noul coronavirus. Dupa inscriere, veti fi contactati si programati pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat si private partenere ale programului “Testam pentru Bucuresti”.

ADVERTISEMENT

 Testele sunt PCR – cele mai performante la nivel mondial. Constau in analizarea unei probe din exudatul nazal si faringian.

8500 de bucuresteni s-au inscris pentru a se testa gratuit, sa afle daca sunt contaminati cu noul coronavirus. Dupa…

Posted by Gabriela Firea on Sunday, 24 May 2020

Anunț oficial făcut de Gabriela Firea

Mai jos, platforma unde va puteti inscrie in continuare. Mai sunt 2500 de locuri. http://testampentrubucuresti.assmb.ro/”, a scris Gabriela Firea pe o rețea de socializare despre testarea în masă a bucureștenilor

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că platforma a fost lansată la finalul săptămânii trecute. Testarea se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului

„Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă.

ADVERTISEMENT

Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.

De curând, Gabriela Firea a declarat că va începe a doua acţiune de testare, cu teste de tip anticorp, care vor arăta modul în care virusul a circulat în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Concret, discutăm despre câte persoane au fost bolnave fără a fi ştiut şi care este gradul de imunizare. Această acţiune se face pe un eşantion de 10.500 de persoane.

 

ADVERTISEMENT