Sport

9.000 cât Neagu! Meci istoric: România a învins campioana olimpică

Naţionala României de handbal feminin a demonstrat, din nou, că nu dezamăgeşte publicul numeros care o susţine şi a reuşit o victorie şi într-o zi în care Cristina Neagu nu a excelat. Chiar şi aşa, asistenţa record de la Cluj a sufocat-o la final pe cea mai bună handbalistă a lumii
26.03.2018 | 00:31
9000 cat Neagu Meci istoric Romania a invins campioana olimpica
ADVERTISEMENT

Clujul a fremătat dumincă seară cu ocazia duelului dintre România şi Rusia, nimeni alta decât campioana olimpică în exerciţiu. Marele meci a fost aşteptat cu fast de localnici şi nu numai, iar acest lucru s-a putut remarca cel mai bine înaintea jocului când lanţul uman care aştepta la intrare se întindea pe câţiva zeci de metri.

Fetele antrenate de Martin Ambros aveau întregul Feleac la picioare. Oriunde întoarceai capul auzeai doar discuţii legate de numărul de goluri pe care îl va marca Neagu şi de prestaţia pe care ar trebui să o aibă cea mai bună jucătoare din lume pentru ca România să se impună: “Tulai, Doamne, dacă vrem să batem, Neagu tre să deie vreo şepte-opt!”, se lamenta la intrarea în sală un ardelean get beget. 

ADVERTISEMENT

Nu a fost meciul lui Neagu, dar România a triumfat

Neagu a dat doar 4 goluri, însă România a trăit şi cu “Messi” la turaţie molcomă. Şi asta pentru că Denisa Dedu şi Eliza Buceschi au contribuit decisiv la succesul împotriva campioanei olimpice, în faţa unei asistenţe record care a mai lăsat doar câteva locuri libere în cel mai înalt punct al sălii.

Dedu, ambiţionată parcă de transferul lui Solberg (portarul Norvegiei) la Siokof, echipa de club, a demonstrat că este un goalkeeper cu reale calităţi şi nu a fost dusă degeaba la un Campionat Mondial la doar 17 ani. Asta în timp ce Eliza Buceschi şi-a reamintit de perioada excelentă de la HCM Baia Mare şi zilele în care era nominalizată la titlul de cea mai bună tânără jucătoare din Liga Campionilor. Centrul de la Corona Braşov a marcat de şase ori şi a demonstrat că reprezintă în continuare o soluţie bună pentru naţională, în ciuda parcursului modest din Liga Naţională.

ADVERTISEMENT

Ambros şi Trefilov au avut şi ei meciul lor

Temperamentalul antrenor rus nu a fost intimidat de atmosfera din Polivalentă şi a fost fluierat copios spre finalul jocului, după o fază în care arbitrele din Danemarca au oprit meciul pentru ca Denisa Dedu să fie schimbată, iar Trefilov cerea cu insistenţă reluarea jocului.

Ambros nu a rămas pasiv la protestele oponentului său şi a reacţionat şi el, într-un moment în care spiritul latin şi-a făcut apariţia în comportamentul lui Martin, un antrenor care, de altfel, nu iese în evidenţă prea mult.

ADVERTISEMENT

9.000 de spectatori pentru un public de nota 10

Fanii prezenţi în Sala Polivalentă din Cluj nu doar că au stabilit un nou record naţional la un meci de handbal, dar au şi reuşit să împingă naţionala de la spate. Suporterii veniţi din întreaga ţară au încurajat naţionala, au pus presiune pe rusoaice în momentele de maxima tensiune şi s-au bucurat la final alături de jucătoare, invadând terenul de joc. A fost nevoie de forţele de ordine ca Neagu şi compania să poată ajunge la vestiare, nu înainte de a simţi baia de mulţime şi de admiraţie a românilor dornici de un selfie şi un autograf cu “Messi” a noastră! VEZI IMAGINI SPECTACULOASE SUS ÎN GALERIA FOTO

Eliza Buceschi, MVP-ul partidei, a concluzionat la final: “Clujul e cel mai frumos oraş în care putem să jucăm meciurile echipei naţionale!”, în ciuda faptului că meciurile celor de la HCM Baia Mare, fosta echipă a Elizei, s-au jucat în mare parte cu toate biletele vândute.

ADVERTISEMENT

România a învins Rusia, campioana olimpică cu 26-25 şi este la doar un pas distanţă de calificarea la Campionatul European din 2018, organizat de Franţa.

În ultimele două partide din grupă, România se va duela cu Austria, în deplasare (31 mai) şi Portugalia, pe teren propriu (3 iunie), în 2 jocuri ce nu pot fi altceva decât antrenamente cu public pentru fetele lui Martin.

ADVERTISEMENT
Tags: