Fotbal intern

9 rezerve în Casa Pariurilor Liga 1? Universitatea Craiova, propunere de ultimă oră către FRF. FANATIK confirmat

02.10.2019 | 14:02
9 rezerve în Casa Pariurilor Liga 1? Universitatea Craiova, propunere de ultimă oră către FRF. EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 ar putea beneficia de 9 rezerve. Sursă Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a trimis o solicitare în 2 puncte către Federația Română de Fotbal. FANATIK a aflat că unul dintre cele două puncte ale solicitării clubului din Bănie este legat de numărul de jucători care stau pe bancă la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1. Universitatea Craiova a cerut ca FRF să permită 9 rezerve la fiecare joc, iar Federația a aprobat solicitarea, urmând ca ultimul cuvânt să fie dat de către Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a se stabili acordul tuturor cluburilor.


UPDATE, 2 octombrie, ora 14:03. Liga Profesionistă de Fotbal a confirmat informația ofertită în exclusivitate de FANATIK conform căreia Universitatea Craiova a cerut ca numărul de jucători înscriși în raportul de arbitraj de fiecare club din Casa Pariurilor Liga I să crească de la 18 la 20. LPF a înaintat propunerea Universității Craiova către cluburile din Casa Pariurilor Liga 1,  ca ele să-și exprime punctul de vedere față de solicitarea clubului craiovean.

ADVERTISEMENT
9 rezerve în Casa Pariurilor Liga 1? Universitatea Craiova, propunere de ultimă oră către FRF. EXCLUSIV
9 rezerve în Casa Pariurilor Liga 1? Universitatea Craiova, propunere de ultimă oră către FRF. EXCLUSIV

U Craiova cere 9 rezerve la fiecare meci din Casa Pariurilor Liga 1

Clubul Universitatea Craiova a făcut o solicitare în 2 puncte către FRF, iar forul a acceptat ca subiectul celui de-al doilea punct să fie discutat în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal. FANATIK a aflat că punctul al doilea din solicitarea clubului Universitatea Craiova face referire la numărul de jucători care stau pe bancă la fiecare meci din Casa Pariurilor Liga 1. Oficialii grupării din Bănie vor 9 rezerve la partidele din campionatul intern.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cererea cu unanimitate de voturi, iar subiectul solicitării va fi dezbătut la următoarea Adunare Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a fi stabilit acceptul tuturor cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT
9 rezerve în Casa Pariurilor Liga 1? Universitatea Craiova, propunere de ultimă oră către FRF. FANATIK confirmat
9 rezerve în Casa Pariurilor Liga 1? Universitatea Craiova, propunere de ultimă oră către FRF. FANATIK confirmat FOTO: Fotbalistii Universitatii Craiova la primul antrenament sub comanda lui Victor Piturca, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova,

Inspirație din Serie A

Cele mai multe ligi de fotbal permit doar 7 jucători pe banca de rezerve la fiecare meci, inclusiv competițiile UEFA sau FIFA. Dar, dacă cererea Universității Craiova s-ar aproba și la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 ar fi 9 rezerve, situația nu ar fi unică.

Șefii fotbalului italian au făcut o modificare de acest gen în urmă cu 6 ani. De atunci, fiecare echipă din Serie A are la dispoziție 12 jucători pe banca de rezerve, motivul invocat de conducători fiind legat de tinerii fotbaliști, care ar căpăta mai multă experiență și ar beneficia de mai multe șanse dacă se pregătesc și stau alături de jucătorii titulari.

ADVERTISEMENT