Fotbal international

90.000 de fani la finala Euro 2020? Planul minuțios al englezilor prin care vor să umple Wembley

24.02.2021 | 16:14
90000 de fani la finala Euro 2020 Planul minutios al englezilor prin care vor sa umple Wembley
ADVERTISEMENT

Euro 2020 va avea loc în 2021, din cauza pandemiei, dar planul autorităților din Marea Britanie este acela de a găzdui finala competiției în fața unor tribune pline, pe stadionul Wembley. 

Evenimentul va avea loc în data de 11 iulie, iar autoritățile din Marea Britanie îl văd ca pe unul cu potențial deosebit pentru a demonstra în fața tuturor că țara lor se descurcă excelent și după Brexit.

ADVERTISEMENT

În acest moment, planul englezilor se află în faza de cercetare a modului de transmisie a coronavirus în rândul mulțimilor extrem de numeroase, dar care sunt formate din oameni vaccinați sau deja vindecați de boală.

90.000 de fani la finala Euro 2020? O aplicație mobilă este cheia afacerii

În data de 11 iulie 2021 ar putea avea loc evenimentul care să facă definitiv uitate toate problemele pe care pandemia de coronavirus le-a provocat în lumea fotbalului, începând cu martie 2020.

ADVERTISEMENT

Stadioanele închise, zgomotul ambiental adăugat transmisiunilor televizate în mod artificial, dar și lipsa de energie a jucătorilor în unele momente ar putea deveni istorie, dacă planul englezilor funcționează.

Totul depinde, însă, de modul în care procesul de vaccinare va continua să se desfășoare. Din fericire, Marea Britanie este cea mai mare forță a Europei, din acest punct de vedere, și reușește să își vaccineze populația într-un ritm fantastic.

ADVERTISEMENT

Scopul declarat al lui Boris Johnson este acela de a scăpa total țara de restricții până la jumătatea lunii iunie, ceea ce ar însemna ca meciurile găzduite de englezi la Euro 2020 să se poată disputa cu stadioanele pline.

În prezent, cercetătorii englezi încearcă să afle modul în care virusul se poate transmite în rândul mulțumilor de oameni care s-au vaccinat ori s-au vindecat de boală. Dacă totul se dovedește a fi în regulă, se va trece la următoarea etapă, anunță The Sun.

ADVERTISEMENT

Aceasta implică utilizarea NHS COVID-19, aplicația oficială a Ministerului Sănătății din Anglia prin care oamenii pot urmări evoluția viruslui. Se plănuiește ca cetățenii să poată comunica autorităților prin aplicație dacă s-au vaccinat ori s-au vindecat.

Cum va funcționa totul: „Va exista această funcție”

Presa britanică anunță că aplicația, inițial controversată că ar fi folosită ca sistem de supraveghere a populației, va ajuta autoritățile să afle cine s-a vaccinat și cine s-a vindecat de coronavirus.

Această funcție va permite persoanelor respective să cumpere bilete și să asiste la evenimente ce adună mulțimi mari de oameni. „Sunt persoane care lucrează în mod activ la această funcție a aplicației. Oamenii vor putea comunica dacă sunt vaccinați sau vindecați. Este o metodă foarte ușoară de a gestiona cu ușurință evenimentele unde pot fi prezenți spectatori”, anunță sursa citată.

Dacă cercetările oamenilor de știință cu privire la imposibilitatea virusului de a se transmite după vaccinare și vindecare vor avea rezultat pozitiv, evenimentele sportive din vară se vor bucura de tribune pline în Marea Britanie.

Sunt incluse aici turneul de la Wimbledon, meciurile din Premier League, meciurile de la Euro 2020 sau turneele de cricket ori rugby. Boris Johnson s-a declarat foarte optimist cu privire la revenirea la normalitate din data de 21 iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: