Life

92 de ani de la naşterea lui Sergiu Nicolaescu. Ce s-a întâmplat cu averea marelui regizor

Se împlinesc 92 de ani de la naşterea lui Sergiu Nicolaescu. Averea marelui regizor a rămas soției sale, Dana Nicolaescu, mai tânără cu peste 40 de ani.
13.04.2022 | 08:09
92 de ani de la nasterea lui Sergiu Nicolaescu Ce sa intamplat cu averea marelui regizor
92 de ani de la naşterea lui Sergiu Nicolaescu. Ce s-a întâmplat cu averea marelui regizor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sergiu Nicolaescu, marele regizor român, a murit în anul 2013. Sunt deja nouă ani de la decesul acestuia, iar soția lui și-a refăcut viața.

Sergiu Nicolaescu a murit în 2013, înainte să împlinească 83 de ani

Sergiu Nicolaescu a murit în urma unor complicații cardiace și pulmonare severe, după ce fusese internat mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Marele regizor suferise o operație de peritonită, dar au apărut complicații, care până la urmă au dus la decesul acestuia, pe data de 3 ianuarie 2021.

“În ultimele 48 de ore în evoluția domnului Sergiu Nicolăescu au apărut complicații cardiace și pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat și care au condus la deces azi, 3 ianuarie 2013, ora 8.20”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Cu o săptămână înainte de a fi internat, Sergiu Nicolaescu a căzut pe jos, afară, și i s-au fisurat câteva coaste.

Cui a rămas averea lui Sergiu Nicolaescu

În urma lui Sergiu Nicolescu nu au rămas numai filme, ci și o mare avere. Acesta avea bunuri estimare la circa un milion de euro, dar și trei case sau două terenuri.

ADVERTISEMENT

Bani au venit și din drepturile de autor ale acestuia, care au intrat în conturile celor care le-au moștenit.

Mai precis, averea lui Sergiu Nicolaescu a rămas soției sale, ea intrând în posesia terenurilor, bunurilor, dar și a celor trei case.

ADVERTISEMENT

Dana Nicolaescu a moștenit și conturile soțului său, care aveau 420.000 lei, 250.000 euro și 42.000 dolari, precum și toate obiectele de artă ale regizorului.

Regizorul Sergiu NicolaescuRegizorul Sergiu Nicolaescu privește un film
Regizorul Sergiu Nicolaescu privește un film. Foto: Hepta

Soția lui Sergiu Nicolaescu a moștenit și drepturile sale de autor, în valoare de zeci de mii de euro pe an, precum și firma înființată de acesta, “Cine TV FILM Production Import Export SRL”.

Relațiile dintre soția regretatului regizor și sora acestuia, Iolanda Nicolescu, s-au răcit mult după moartea sa, chiar dacă ele locuiau în aceeași casă, o vilă impunătoare de trei etaje.

Cearta dintre cele două a pornit după o acțiune în instanță a surorii maestrului, după care Dana Nicolaescu a decis să nu o mai ajute cu nimic, conform Click.

Totuși, după circa un an, cele două s-au împăcat. Iolanda Nicolaescu a murit la 90 de ani, în anul 2017.

Ce face acum văduva lui Sergiu Nicolaescu

Văduva lui Sergiu Nicolaescu este o prezență discretă după moartea acestuia. Dana Nicolaescu și-a refăcut viața la șase ani de la trecerea în neființă a regizorului, ea având o relație cu un medic din București.

De altfel, purta în continuare doliu, chiar dacă au trecut mai mulți ani de la decesul partenerului său de viață.

Dana Nicolaescu a fost cea care a respectat ultima dorință a maestrului, anume aceea de a fi incinerat, conform declarațiilor făcute de Monica Pop.

„Doamna Nicolaescu nu face decât să respecte dorinţa lui Sergiu Nicolaescu şi am avut de mai multe ori discuţii de genul acesta pentru că atunci când venea la spital la consultaţie şi la control şi stăteam de vorbă.

Discuţia a pornit de la încercarea noastră de a convinge populaţia că este bine să ne transformăm în donatori de ţesuturi şi organe atunci când nu mai suntem ca să ajutăm pe alţi oameni decât să ne mănânce viermii. Asta a fost dorinţa dumnealui. E un lucru pe care eu îl ştiu de 15 ani”, a dezvăluit Monica Pop pentru România TV.

ADVERTISEMENT