92 de candidaţi se bat pe un loc. Vezi care este cea mai căutată facultate

Cea mai căutată facultate din cadrul Universităţii din Bucureşti este cea de Administraţie şi Afaceri, unde 14 candidaţi se întrec pe loc, iar cea mai rîvnită specializare este, ca în...
24.07.2013 | 10:41
92 de candidati se bat pe un loc Vezi care este cea mai cautata facultate

Cea mai căutată facultate din cadrul Universităţii din Bucureşti este cea de Administraţie şi Afaceri, unde 14 candidaţi se întrec pe loc, iar cea mai rîvnită specializare este, ca în fiecare an, cea de Limbi Moderne Aplicate, din cadrul Facultăţii de Limbi Străine. Un număr record de 92 de candidaţi se bat pe un loc.

Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul UB a fost încă de la momentul înfiinţării foarte căutată. Anul acesta, concurenţa este chiar mai mare decît în 2012, cînd au fost 12 candidaţi pe loc. Cea mai căutată specializare este Administrarea Afacerilor, unde 23 de candidaţi se bat pe un loc la buget.

Pe locul al doilea în topul celor mai căutate facultăţi de la Universitatea din Bucureşti se clasează Geografia (12 candidaţi pe loc). Surprinzător, cea mai căutată specializare este Meteorologia, unde sunt 18 candidaţi pe loc. Şi la Facultatea de Jurnalism este concurenţă mare: aproape 8 candidaţi pe un loc la buget.

O concurenţă asemănătoare se înregistrează şi la Facultatea de Limbi Străine. La una dintre specializări- Limbi Moderne Aplicate- este o concurenţă record, 92 de candidaţi pe loc. La mare căutare sunt şi restul specializărilor. Un număr de 15 candidaţi se bat pe un loc la Italiană, 14, la Rusă, 13, la Portugheză, iar 12, la Japoneză. Şapte candidaţi pe loc sunt şi la Limba Arabă.

La polul opus se află Psihologia, Istoria şi Literele, facultăţi cu cea mai scăzută concurenţă (în jur de 4 candidaţi pe loc).

Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion