92 de candidaţi se bat pe un loc. Vezi care este cea mai căutată facultate

Cea mai căutată facultate din cadrul Universităţii din Bucureşti este cea de Administraţie şi Afaceri, unde 14 candidaţi se întrec pe loc, iar cea mai rîvnită specializare este, ca în...
24.07.2013 | 10:41
92 de candidati se bat pe un loc Vezi care este cea mai cautata facultate

Cea mai căutată facultate din cadrul Universităţii din Bucureşti este cea de Administraţie şi Afaceri, unde 14 candidaţi se întrec pe loc, iar cea mai rîvnită specializare este, ca în fiecare an, cea de Limbi Moderne Aplicate, din cadrul Facultăţii de Limbi Străine. Un număr record de 92 de candidaţi se bat pe un loc.

Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul UB a fost încă de la momentul înfiinţării foarte căutată. Anul acesta, concurenţa este chiar mai mare decît în 2012, cînd au fost 12 candidaţi pe loc. Cea mai căutată specializare este Administrarea Afacerilor, unde 23 de candidaţi se bat pe un loc la buget.

Pe locul al doilea în topul celor mai căutate facultăţi de la Universitatea din Bucureşti se clasează Geografia (12 candidaţi pe loc). Surprinzător, cea mai căutată specializare este Meteorologia, unde sunt 18 candidaţi pe loc. Şi la Facultatea de Jurnalism este concurenţă mare: aproape 8 candidaţi pe un loc la buget.

O concurenţă asemănătoare se înregistrează şi la Facultatea de Limbi Străine. La una dintre specializări- Limbi Moderne Aplicate- este o concurenţă record, 92 de candidaţi pe loc. La mare căutare sunt şi restul specializărilor. Un număr de 15 candidaţi se bat pe un loc la Italiană, 14, la Rusă, 13, la Portugheză, iar 12, la Japoneză. Şapte candidaţi pe loc sunt şi la Limba Arabă.

La polul opus se află Psihologia, Istoria şi Literele, facultăţi cu cea mai scăzută concurenţă (în jur de 4 candidaţi pe loc).