Fotbal international

99% din fani nu-i ştiu numele real. Cum îl cheamă de fapt pe Messi!

Lionel Messi este cel mai bun jucător al planetei. Sezonul acesta traversează o formă foarte bună, fiind peste Cristiano Ronaldo la numărul de goluri marcate. Argentinianul a punctat de 22 de ori...
17.12.2016 | 11:39
99 din fani nui stiu numele real Cum il cheama de fapt pe Messi

Lionel Messi este cel mai bun jucător al planetei. Sezonul acesta traversează o formă foarte bună, fiind peste Cristiano Ronaldo la numărul de goluri marcate. Argentinianul a punctat de 22 de ori în toate competiţiile, în vreme ce lusitanul are 18 reuşite.

În ciuda faptului este este unul din oamenii cu cea mai mare expunere, fiind cunoscut de o lume întreagă, posibil chiar şi de extratereştrii, puţini ştiu numele său complet. Conform site-ului oficial, dar şi a biografiei sale oficiale, numele său de familie este doar Messi, însă conform unui document FIFA din anul 2014 numele complet de familie este Messi Cuccittini.

Numele mai puţin cunoscut provine de la mama fotbalistului, Celia Cuccittini. Atunci cînd s-a căsătorit cu tatăl starului, cei doi au căzut de comun acord să păstreze cele două nume de familie. Astfel, Messi s-a născut cu cele două nume de familie notate în certificatul de naştere. De-a lungul timpului, Leo a renunţat la numele Cuccittini din motive de marketing.