Life

Rugăciunea către Sf. Maria Magdalena care îți aduce veselie și bucurie în inimă

Rugăciunea către Sfânta Maria Magdalena care îți aduce veselie și bucurie în inimă. Este prăznuită de Biserica Ortodoxă pe data de 22 iulie, în fiecare an.
21.07.2022 | 17:45
Rugaciunea catre Sf Maria Magdalena care iti aduce veselie si bucurie in inima
Rugăciunea pe care trebuie să o spui de Sfânta Maria Magdalena
ADVERTISEMENT

Sfânta Maria Magdalena este prăznuită de Biserica Ortodoxă pe 22 iulie. În această zi este bine să spui o rugăciune care te va feri de necazuri și care îți va aduce veselie și bucurie în inimă.

Cine a fost Sfânta Maria Magdalena

Maria Magdalena ar fi fost discipolul favorit al Mântuitorului Iisus Hristos, potrivit Evangheliei după Filip. Este cunoscută și ca “apostol al apostolilor”.

ADVERTISEMENT

Maria Magdalena, Salomeea, Marta, Ioana, Maria, Maria lui Cleopa și Suzana L-au slujit pe Mântuitor și pe ucenicii Săi. De asemenea, au fost martore la suferințele lui Iisus Hristos, la răstignirea și la Învierea Lui.

Sfinții Părinți le-au așezat în rândul apostolilor, numindu-le Mironosițe. Au primit această denumire deoarece erau purtătoare de mir.

ADVERTISEMENT

Sfânta Maria Magdalena era originară din Magdala, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret, aflat la granițele Galileei cu Siria. Numele său provine chiar de la satul în care s-a născut.

Potrivit credinței creștine, se spune că aceasta avea o reputație de femeie ușoară, însă a fost tămăduită de șapte duhuri necurate de către Hristos.

ADVERTISEMENT

Astfel, după această minune, a ales să-L urmeze pe Mântuitor. A fost prima dintre mironosițe care a aflat și a transmis Apostolilor Învierea Domnului.

Maria Magdalena a fost cea care L-a propovăduit pe Iisus Hristos și în Roma, acolo unde l-ar fi convertit pe Împăratul Tiberiu. A ajuns și în Efes pentru a-i sta în ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul in vestirea Evangheliei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Maria Magdalena și-a împărțit averea săracilor, L-a urmat pe Hristos în cetățile din Iudeea şi Galileea și a ascultat cuvintele despre împărăția lui Dumnezeu.

Conform relatărilor evangheliștilor, numele Mariei Magdalena este amintit în fruntea celorlalte mironosițe. Acest lucru s-ar putea datora sârguinței cu care Îl urma pe Iisus Hristos, alături de Fecioara Maria.

A stat alături de Mântuitor și de Maica Sa și în momentele grele. Maria Magdalena i-a fost alături Fecioarei Maria atunci când și-a văzut Fiul răstignit pe cruce. L-a urmat pe Iisus Hristos chiar și atunci când apostolii L-au abandonat.

De la Învierea Domnului și până la Înălțare, a rămas la Ierusalim, lângă Fecioara Maria. A participat la minunea Înălțării Domnului alături de Maica Domnului și de Sfinții Săi Apostoli.

Unde se află moaștele Sfintei Maria Magdalena

Potrivit tradiției, Maria Magdalena și-a continuat misiunea apostolească de propovăduire a învățăturii creștine în Biserica primară.  A făcut călătorii misionare în Egipt, Fenicia, Galia, Siria și Roma.

A fost îngropată în peștera în care au dormit sute de ani Cei Șapte Tineri, care sunt pomeniți în calendarul ortodox pe 4 august.

Maria Magdalena a început să fie venerată din secolul al XII-lea. În 1896, în Egipt, au fost descoperite documente străvechi, scrise în limba coptă. Printre acestea se afla și Evanghelia după Maria Magdalena.

Despre Maria Magdalena se spune că ar fi fost prima femeie tămăduită în mod miraculos de către Mântuitor.

Mâna stângă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena se află și azi la Mănăstirea atonită din Simonos Petra. Alte sfinte moaște se află la altarul Bisericii Sfânta Maria Magdalena din Vezelay, Franța.

Rugăciunea care îți aduce bucurie în suflet

În ziua de 22 iulie, atunci când este prăznuită Sfânta Maria Magdalena, este bine să spui următoarea rugăciune. Te ferește de rele și îți aduce bucurie în suflet.

“O, Sfântă Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmaşului şi L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preţ, şi ai dobândit Împărăţia cerurilor.

Pentru aceasta cădem către tine şi cu suflet umilit şi cu inima înfrântă strigăm ţie noi, nevrednicii: Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră.

Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin.”

ADVERTISEMENT