Sport

Florin Niță a plecat de la Gaziantep! Portarul favorit să apere la EURO 2024 e liber de contract

Florin Niță a anunțat oficial că a plecat de la Gaziantep. Portarul s-a despărțit de echipa din Turcia și a devenit liber de contract la aproape 37 de ani.
29.05.2024 | 15:37
Florin Nita a plecat de la Gaziantep Portarul favorit sa apere la EURO 2024 e liber de contract
Florin Niță a plecat de la Gaziantep! Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Florin Niță nu va mai continua la Gaziantep și din sezonul viitor. Portarul echipei naționale a României a anunțat pe conturile oficiale de social media că s-a despărțit de gruparea alături de care s-a salvat în ultima etapă din Turcia, grație victorie cu Pendikspor, 1-0.

Florin Niță și-a luat la revedere de la fanii lui Gaziantep

La despărțirea de Gaziantep, Florin Niță a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în proiect în ultimul an petrecut la echipă. Fotbalistul nu l-a uitat pe Marius Șumudică, antrenorul care l-a adus la Gaziantep în toamna lui 2023.

ADVERTISEMENT

„E momentul pentru mulțumiri!

E momentul să spun: mulțumesc, Gaziantep!

Am petrecut un sezon fantastic la Gaziantep, am muncit, ne-am dăruit, ne-am încăpățânat să credem în șansa noastră, iar la final ne-am atins obiectivul!

Așadar, vreau să le mulțumesc celor cu care am reușit acest lucru împreună.

Le mulțumesc antrenorilor cu care am lucrat în acest sezon, Marius Șumudică, Selciuk Inan, Florin Tene și Hakan Bolut ,staff-ului medical, maseurilor, oamenilor din club, dar și directorului sportiv și președinților.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc colegilor pentru această călătorie minunată, cu urcușuri și coborâșuri, ca un roller coaster. Sunt mândru de ce am reușit.
Iar la final, dar nu in ultimul rând, le mulțumesc din suflet fanilor Gaziantep, fără voi n-am fi reușit nimic! Ați fost magnifici! Ați fost minunați! Ați fost suporteri adevărați! Echipa vă merita, așa cum și voi meritați o echipă pe măsura dragostei voastre!

Cu respect, Florin Niță!”, a scris Florin Niță pe contul oficial de Instagram.

Florin Niță, favorit să apere la EURO 2024

Transferul la Gaziantep l-a propulsat pe Florin Niță favorit în a apăra poarta naționalei la EURO 2024. Paradele extraordinare din campionatul Turciei și lipsa de meciuri a lui Horațiu Moldovan din ultimele 6 luni, de când a semnat cu Atletico Madrid și a devenit rezerva lui Jan Oblak, l-au făcut pe goalkeeperul care a cucerit două titluri cu FCSB să fie prima opțiune pentru Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

De altfel, Marius Șumudică a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, că nu vede posibilă varianta ca Florin Niță să piardă locul de titular în fața lui Ștefan Târnovanu și Horațiu Moldovan, ceilalți doi portari pe care selecționerul i-a convocat pentru turneul final din Germania.

„Niță e numărul 1 de departe. E al doilea după Muslera în Turcia. Nu există, cu tot respectul pentru Horațiu Moldovan, dar săracul nu apară. În momentul în care nu aperi, nu mai ai.. Din punctul meu de vedere e numărul 1 (n.r. Florin Niță).

ADVERTISEMENT

N-ai voie, apără meci de meci, are în față numai atacanți de valoare cu care se va întâlni probabil la EURO. Mi-a scos niște mingi pe la Galatasaray, am pierdut în minutul 90 la ei acasă, cu 50.000 de oameni. La Fener ne-a bătut în minutul 85, n-am văzut în viața mea.Un caracter cum n-am întâlnit în viața mea. Îl iubea tot clubul, tot orașul. Să ajungi să strige un stadion întreg numele unui portar, e enorm“, a declarat Marius Șumudică, în dialog cu Horia Ivanovici.

În sezonul recent încheiat, Florin Niță a adunat 34 de meciuri pentru Gaziantep în campionat, în care a primit 47 de goluri și a păstrat poarta intactă în 9 partide. A mai bifat și un joc în Cupa Turciei, în care a încasat două goluri.

La naționala României, portarul a adunat 20 de prezențe de la debutul din martie 2017, din meciul cu Danemarca, 0-0. În preliminariile EURO 2024 nu a prins niciun minut. Edi Iordănescu l-a preferat pe Horațiu Moldovan.

ADVERTISEMENT