Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

A ales bine Edi Iordănescu să nu-l convoace pe Ianis Hagi? Dezbatere aprinsă la Fanatik SuperLiga: „Să nu ne ascundem!” Video exclusiv

Analiștii FANATIK SUPERLIGA au dezbătut decizia selecționerului Edi Iordănescu de a nu-l convoca pe Ianis Hagi la prima acțiune a ”tricolorilor” în campania Euro 2024.
17.03.2023 | 07:00
A ales bine Edi Iordanescu sa nul convoace pe Ianis Hagi Dezbatere aprinsa la Fanatik SuperLiga Sa nu ne ascundem Video exclusiv
A ales bine Edi Iordănescu să nu-l convoace pe Ianis Hagi Dezbatere aprinsă la Fanatik SuperLiga „Să nu ne ascundem!”
ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu nu l-a inclus pe Ianis Hagi pe lista preliminară pentru jocurile cu Andorra și Belarus, programate le finele lunii martie, în calificările pentru Euro 2024. Decizia sa, taxată dur de Gică Hagi, a devenit rapid un caz. Și nu doar pentru alegerea făcută, ci și pentru modul în care a gestionat situația.

Opinie unanimă în studioul FANATIK SUPERLIGA: ”Nu-l ajuta nici pe el, nici echipa națională”

Situația neconvocării lui Ianis Hagi la echipa națională pentru meciurile cu Andorra și Belarus continuă să fie subiect de dezbateri aprinse. Și a fost comentată și în cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Acest subiect se dezbătea indiferent care ar fi fost decizia selecționerului. Dacă ar fi pus pe lista preliminară și după aceea se reunța la el, erau discuții. Dacă era convocat și juca puțin, erau discuții. La fel, dacă era convocat și nu juca deloc.

Așadar, cred că în situația de față, indiferent ce decidea Iordănescu junior, erau foarte multe discuții. Normal, căci este unul dintre jucătorii importanți ai generației lui.

ADVERTISEMENT

Dar vine după un an și o lună de inactivitate. Dacă te uiți un pic pe date vezi că de câte ori a jucat 18 sau 20 de minute la echipa de club, următorul meci sau două meciuri a rămas rezervă neutilizată.

Nu poți să riști. Aici este vorba despre o dublă care se dispută în trei zile. Adică mergi în Andorra, joci acolo, drumul de întoarcere, și după aceea joci la București. Cred că au fost discuții între ei. Cu siguranță Ianis Hagi a fost afectat pentru că nu este convocat.

ADVERTISEMENT

Dar cred că în momentul de față cea mai bună variantă pentru el nu era să stea prin avioane, nu era să intre 10-12 minute la echipa națională.

Cred că cel mai important pentru el în momentul de față este să încerce să își regăsească ritmul de joc. Să-și recâștige încrederea pe care a avut-o înainte de accidentare, să aibă continuitate la echipa de club.

ADVERTISEMENT

Dar și să se pregătească aceste 10 zile cu echipa de club, a spus Robert Niță.

VEZI VIDEO MAI JOS

”A fost decizia cea mai bună”

Liviu Ganea a mers pe aceeași idee. Că pentru Ianis Hagi, în momentul de față, cea mai bună decizie era aceea aleasă de selecționerul Edi Iordănescu.

De a nu-l pune pe drumuri și a-i permite să își continue procesul de revenire la forma sportivă maximă: ”Ianis în momentul de față nu este pregătit. Asta este clar. Nu trebuie să ne ascundem.

Știm cu toții că reprezintă viitorul echipei naționale, că este un jucător talentat. Dar, la fel, și faptul că în momentul de față vine după o accidentare.

Cred că cel mai important pentru el să acumuleze minute la echipa de club. Și dacă venea la echipa națională cât era folosit de Edi Iordănescu? Cât putea să joace? Să joace 15 – 20 de minute.

Nu-l ajuta nici pe el, nici echipa națională. Așa că decizia cea mai bună asta a fost. Să-l lase la echipa de club, să-și continue procesul de revenire”.

”Da, sunt de acord cu colegii mei. Ianis nu putea ajuta foarte mult echipa națională. Să dea Dumnezeu să o poată face în următoarele partide”, a opinat și Dan Chilom la FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT