News

A apărut al doilea dosar al lui Florin Cîțu din SUA! De ce este acuzat șeful Executivului

A apărut al doilea dosar al lui Florin Cîțu din Statele Unite ale Americii
15.08.2021 | 19:21
A aparut al doilea dosar al lui Florin Citu din SUA De ce este acuzat seful Executivului
ADVERTISEMENT

La 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîţu a fost din nou chemat în judecată în instanţa din Iowa. De data aceasta totul s-a petrecut din cauza unei datorii neplătite de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A.

Vorbim despre unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit de peste Ocean. Interesant este că, scrie Mediafax, banca și-a vândut creanțele către o firmă de recuperare.

ADVERTISEMENT

A apărut și al doilea dosar al lui Florin Cîțu din SUA!

Clarke Jordan Financial LC nu a stat prea mult la discuții și i-a cerut lui Florin Cîţu într-un proces civil peste 9755,27 de dolari pentru că actualul premier nu şi-ar fi respectat angajamentele inițiale pe care le-a și semnat.

La trei luni și jumătate de la acest pas, firma de recuperare merge în instanță și solicită încă 3 luni ca să-l localizeze pe Florin Cîţu şi să-i aducă la cunoştinţă procesul.

ADVERTISEMENT

Zis, dar mai ales dificil de făcut. Compania a precizat că l-a căutat pe Florin Cîțu la adresă, în bazele de date la care era abonat. Agenții firmei de creanțe s-au folosit atunci de agende telefonice, internet, sisteme de înregistrare a alegătorilor, a proprietăţilor şi evidenţa autovehiculelor.

Mai mult decât atât, compania nu ezită și angajează chiar și un investigator profesionist care să-l localizeze pe Florin Cîţu. În cele din urmă, actualul premier al României a fost citat şi de grefierul instanţei să se prezinte la proces sau să răspundă acuzaţiilor.

ADVERTISEMENT

Au existat consecințe clare și instanța i-a transmis lui Cîţu că s-ar putea pronunţa o hotărâre împotriva lui pentru despăgubirea solicitată.

Interesant este că americanii au luat toate situațiile în calcul – astfel, dacă motivul pentru care nu se prezenta la proces era acela că suferea de dizabilităţi, Florin Cîţu a fost îndrumat de grefa instanţei să contacteze autorităţile americane.

ADVERTISEMENT

Raymond Miller, personajul angajat special să-l găsească pe Florin Cîţu, informează instanţa de peste ocean că a transmis citaţia la adresa indicată.

În data de 21 noiembrie 2008 judecătorul Steven Van Marel mai acordă 3 luni firmei de recuperare ca să-l notifice pe Florin Cîţu despre proces. Perioada urma să se încheie la 24 februarie 2009. Cu toate acestea, liberalul nu a fost de găsit şi, după 7 luni de la chemarea lui în judecată, judecătorul respinge temporar cazul.

Compania care se ocupa cu recuperarea creanțelor înțelege că nu are șanse multe și nu mai redeschide procesul civil. De remarcat că în perioada evenimentelor din instanţa americană, Florin Cîţu activa ca director Pieţe Financiare la ING Bank România.

La 13 ani distanță de la acele momente, Florin Cîţu, ajuns premier al României între timp a transmis că nu are nicio explicaţie legată de procesul civil din SUA. „Chiar nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat șeful Executivului.

ADVERTISEMENT