News

Descarcă noua declarație pe proprie răspundere valabilă din 15 mai! Pentru ce motive poți ieși, de fapt, din localitate

15.05.2020 | 07:51
Descarca noua declaratie pe proprie raspundere valabila din 15 mai Pentru ce motive poti iesi de fapt din localitate
ADVERTISEMENT

România a ieșit oficial din starea de urgență, iar odată cu instaurarea stării de alertă a apărut noua declarație pe proprie răspundere.

A apărut noua declarație pe proprie răspundere

Începând de astăzi se poate circula fără restricții în oraș, dar autoritățile au scos o nouă declarație pe proprie răspundere ce trebuie completată atunci când se părăsește localitatea.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu trei zile că deplasările în afara localității se vor face doar pe baza declarației pe proprie răspundere și sunt permise doar din motive profesionale, pentru munci agricole și sporturi individuale.

Acum, autoritățile responsabile au întocmit noua declarație pe proprie răspunde pe care cetățenii trebuie să o completeze atunci când părăsesc localitatea.

ADVERTISEMENT

Descarcă de AICI noua declaraţie pe proprie răspundere ce se foloseşte din 15 mai 2020 pentru deplasări în afara localităţilor

Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, precum și deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat.

Mai este acceptată deplasarea pentru realizarea de activități agricole, deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli, dar și deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi.

ADVERTISEMENT

Cetățenii se mai pot deplasa pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament, din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie.

Deplasarea mai este permisă pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

ADVERTISEMENT

Mai este acceptată deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială și pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

ADVERTISEMENT