ADVERTISEMENT
News

A apărut o nouă tulpină mutantă a variantei Delta, în India. Ce au anunțat specialiștii despre Delta Plus

A fost descoperită o nouă tulpină mutantă a variantei Delta, în India. Ce se știe până acum despre Delta Plus?
Autor: Cerasela Stafie | 22.06.2021 | 22:12
A apărut o nouă tulpină mutantă a variantei Delta, în India. Ce au anunțat specialiștii despre Delta Plus
A apărut o nouă tulpină mutantă a variantei Delta, în India. Ce au anunțat specialiștii despre Delta Plus Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății din India a anunțat astăzi, marți, 22 iunie, că au fost descoperite 22 de cazuri de infectare cu o tulpină mutantă a variantei Delta a coronavirusului. Aceasta a fost denumită de specialiști Delta Plus și ar fi fost indentificată și în alte opt țări.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe cazuri dintre acestea se află în statul indian Maharashtra, cel care este chiar epicentrul pandemiei în India. Alte câteva cazuri au fost identificate în statele Kerala şi Madhya Pradesh, a anunțat secretarul federal indian pentru sănătate, Rajesh Bhushan.

A apărut o nouă tulpină mutantă a variantei Delta, în India. Ce au anunțat specialiștii despre Delta Plus

Ministerul Sănătății a declarat că Delta Plus este acum o „variantă care determină îngrijorare” (VOC) în India.

ADVERTISEMENT

Ministerul a sfătuit cele trei state în care a fost depistată să se concentreze cu mai multă eficiență  asupra măsurilor de răspuns cu privire la sănătatea publică care au fost puse în aplicare până acum, transmite Times of India.

Oficialii din sănătate din cele trei state au solicitat să se ia măsuri urgente pentru a se evita răspândirea tulpinii. Persoanele și grupurile unde a fost identificată au fost izolate.

ADVERTISEMENT

Vaccinurile folosite în India sunt AstraZeneca și serul local Covaxin. Cele două par a fi eficiente împotriva celor două tulpini, dar se studiază în ce măsură.

Ce înseamnă „variantă care determină îngrijorare”

În categoria variantelor „care determină îngrijorare” au fost introduse tulpinile care prezintă o transmisibilitate crescută, simtome mai severe și o potețială reducere a răspunsului anticorpului monoclonal.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, în această categorie au fost introduse tulpinile Delta, Alfa (britanică), braziliană și sud-africană.

Varianta Delta a coronavirusului a fost deja depistată în peste 70 de state. Acesta se transmite cu 60% mai rapid decât varianta Alfa (varianta britanică). Acesta din urmă este și ea cu 50% mai transmisibilă decât varianța clasică a virusului.

ADVERTISEMENT

Varianta Delta este responsabilă pentru criza epidemiologică din India. Valul de infectări a avut un efect devastator în țara sud-asiatică.

Specialiștii estimează că valul patru al pandemiei va fi cauzat de tulpina indiană (Delta). În acest moment, privirile se îndreaptă și către Delta Plus, deja declarată cu potențial de îngrijorare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!