Fotbal international

A apărut servețelul pe care Lionel Messi a semnat primul contract cu FC Barcelona! Foto inedit!

19.11.2018 | 20:55
Șervețelul pe care Lionel Messi a fost cumpărat de FC Barcelona

A apărut cel mai important șervețel din istoria sportului! Pe 14 decembrie 2000 se parafa pe el transferul lui Lionel Messi la FC Barcelona, un act care avea să schimbe istoria unui club și a fotbalului mondial. “În Barcelona, ​​pe 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carlos Rexach, secretar tehnic al F.C.B. este semnează acest act cu responsabilitate, în ciuda unor opinii împotriva semnării jucătorului Lionel Messi,  atâta timp cât vom menține sumele convenite.”, scrie pe șervețel. Hârtia a fost semnată de reprezentantul Barcelonei, Carlos Rexach, agentul Josep Maria Minguella și Horacio Gaggioli, omul care l-a adus pe Lionel Messi în Spania.

Cum s-a ajuns să se semneze un contract pe un șervețel de masă și ce importanță a avut el? Cei trei oameni de fotbal se întâlniseră la o partidă de tenis, iar la final au rămas la o cafea. Agentul Gaggioli a propus Barcelonei un puști minune, pe Lionel Messi. Carles Rexach nu a fost prea convins, dar când agentul a spus că îl duce a doua zi și la Real Madrid, oficialul Barcelonei a semnat imediat. La doar o săptămână după ce  Carlos Rexach a iscălit acel șervețel, hârtia a fost dusă la notar pentru autentificare și a devenit un contract oficial, în care FC Barcelona devenea noul club al lui Lionel Messi.

Servețelul pe care Lionel Messi a semnat cu FC Barcelona a fost împrumutat muzeului clubului

Ce s-a întâmplat cu șervețelul după aceea? Ei bine, bucata de hârtie a ajuns în posesia agentului Horacio Gaggioli. De-a lungul timpului agentul a avut oferte de milioane de euro pentru a vinde șervețelul, dar omul stabilit în Andorra nici nu a vrut să audă. În schimb l-a împrumutat muzeului Barcelonei. “Cred că ar trebui să fie acolo, într-un loc de cinste, alături de Baloanele de Aur ale lui Messi”, a spus agentul pentru Marca.

Carles Rexach, omul care l-a adus pe Lionel Messi la FC Barcelona

După ce a semnat cu FC Barcelona, Lionel Messi s-a stabilit la celebra academie La Masia, unde a stat 3 ani alături de Andres Iniesta, Xavi, Gerard Pique, Cesc Fabregas și alți jucători care au ajuns apoi staruri mondiale jucând la prima echipă.

  • 566 de goluri a marcat Lionel Messi pentru FC Barcelona în toate competițiile până acum.