Sporturi

A apus era Federer? “Mi se pare dificil să-l mai vedem câştigând un turneu de Grand Slam!”

21.11.2018 | 14:40
Un mare nume din tenisul mondial prevede finalul erei lui Roger Federer

Un mare nume din tenisul mondial prevede finalul erei lui Roger Federer. Tenisul mondial masculin este luat cu asalt de tinerele talente aflate în căutarea afirmării în faţa celor mai mari tenismeni din toate timpurile. Cel mai recent exemplu în acest sens îl constituie Alexander Zverev. Germanul în vârstă de 21 de ani s-a impus la finalul săptămânii trecut la Turneul Campionilor după ce a trecut, pe rând, de Roger Federer şi Novak Djokovic.

De la ultimul turneu de anvergură al sezonului a absentat Rafael Nadal, ocupantul locului secund în clasamentul ATP. Accidentat, ibericul ţinteşte o revenire de succes în circuit, începând cu anul următor. Unchiul şi fostul lui antrenor, Toni Nadal, a acordat de curând un interviu cuprinzător celor de la El Pais, în care avorbit despre posibilităţile următorului an în materie de campioni. El a făcut şi câteva predicţii pentru anul 2019.

Se apropie sfârşitul erei Roger Federer?

Toni Nadal este de părere că era lui Roger Federer se stinge uşor uşor, elveţianul predând ştafeta jucătorilor tineri. “La ce putem să ne aşteptăm de la anul 2019? Mi se pare dificil să-l mai vedem pe Federer câştigând un alt turneu de Grand Slam”, a declarat Toni pentru El Pais. Chiar şi aşa, ibericul în vârstă de 57 de ani a precizat că nu este prima dată când face astfel de afirmaţii în ceea ce îl priveşte pe Federer. “Trebuie să mărturisesc că am mai avut această părere şi în alte ocazii şi elveţianul, de nenumărate ori, m-a surprins”, a mai spus Toni Nadal.

El şi-a continuat discursul şi crede că sezonul următor va veni şi cu o nouă rivalitate. “Prevăd noi dueluri între Djokovic şi Nadal”, a mai spus Toni Nadal. Roger Federer ţintea la Londra titlul cu numărul 100, însă mezinul familiei Zverev a amânat visul jucătorului din Ţara Cantoanelor. Elveţianul îşi va începe noul sezon la Cupa Hopman şi va face echipă cu Belinda Bencic.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri