Fotbal international

A câștigat Champions League cu Inter Milano, iar acum va juca în Liga 4 din Italia

08.01.2021 | 19:15
A castigat Champions League cu Inter Milano iar acum va juca in Liga 4 din Italia
ADVERTISEMENT

Legendarul jucător Maicon, câștigător de Champions League cu Inter Milano, va juca în Liga 4 din Italia. Ajuns la 39 de ani, brazilianul și-a dat acordul să evolueze pentru amatorii de la ASD Sona Calcio.

În urmă cu mai bine de 10 ani, Maicon făcea parte din marea echipă a Interului condusă de Jose Mourinho. Alături de Cristi Chivu, brazilianul a reușit în sezonul 2009-2010 ”tripla” cu formația milaneză.

ADVERTISEMENT

Maicon are în palmares nu mai puțin de 17 trofee, printre care patru titluri în Serie A și Cupa Confederațiilor cu reprezentativa ”Selecao”.

Un fost câștigător de Champions League cu Inter Milano a ajuns în Liga 4 din Italia

Vestea că fostul câștigător de Champions League cu Inter Milano va juca în Liga 4 din Italia a părut la început o glumă bună, însă brazilianul a ajuns vineri în Peninsulă și urmează să fie prezentat oficial la noua sa formație, ASD Sona Calcio.

ADVERTISEMENT

Noul său club a anunțat sosirea fundașului de 39 de ani în Italia. ”Maicon a aterizat de curând pe Fiumicino (n.r. – aeroport din Roma), iată-l îndreptându-se spre maşina care-l va duce la Sona”, a scris noua formație a brazilianului pe contul de Facebook.

”Sunt bucuros că m-am întors în Italia cu fiul meu (n.r.- care va evolua la juniorii clubului), sunt motivat pentru această nouă aventură de jucător”, a afirmat Maicon la coborârea din avion, potrivit presei italiene, care l-a fotografiat însoţit de doi oficiali ai noului său club.

ADVERTISEMENT

Maicon a început fotbalul la Cruzeiro, de unde a făcut pasul în Europa, la AS Monaco. În 2007, Inter le plătea monegascilor 6,8 milioane de euro în schimbul brazilianului care avea să scrie istorie pe Giuseppe Meazza.

După șase ani la Milano, fundașul dreapta a mers la Manchester City, dar după un singur sezon s-a întors în Serie A, la AS Roma. Fundașul lateral a părăsit Europa în 2016, iar de atunci a a îmbrăcat tricoul unor formaţii din ţara sa.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a mai cucerit în tricoul ”nerazzurrilor” două Cupe ale Italiei, trei Supercupe și Campionatul Mondial al Cluburilor. El a jucat 248 de meciuri pentru Inter, reușind 20 de goluri și 51 de pase decisive. Maicon are 76 de selecții și șapte goluri la naționala Braziliei.

ADVERTISEMENT