News

A căzut peste 30 de metri de pe Viaductul Stânca Teherău, dar a scăpat. Băuse și a vrut un selfie

Un prahovean în vârstă de 47 de ani a fost la un pas de moarte duminică, zi în care a căzut în gol peste 30 de metri după ce a dorit să-și facă un selfie de pe marginea Viaductului Stânca Teherău, din județul Buzău.
17.07.2022 | 20:41
A cazut peste 30 de metri de pe Viaductul Stanca Teherau dar a scapat Bause si a vrut un selfie
Viaductul Stânca Teherău este un loc foarte frumos pentru fotografii, dar și foarte periculos. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Conform primelor informații ale reprezentanților ISU Buzău, bărbatul de 47 de ani a suferit un traumatism cranian deschis. În cele din urmă, el a fost recuperat de pompieri şi apoi a fost preluat de medicii care l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Buzău.

La un pas de moarte pentru un selfie

Jurnaliștii buzoieni de la sansanews.ro au discutat cu prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, și astfel au aflat că incidentul a fost raportat duminică după-amiaza.

ADVERTISEMENT

Când se afla pe DN 10, la Teherău, alături de familie, bărbatul a simțit că este momentul să profite la maximum de peisajul superb și a vrut să-și facă un selfie.

Totuși, într-un moment de neatenție și pe fondul consumului de alcool, el a alunecat și a căzut în prăpastie. Urmărind dezvăluirile prefectului, vom vedea cât de norocos a fost prahoveanul.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ce a plonjat în gol patru metri, el a căzut pe stânci încă vreo 20, 30 de metri. Incredibil, dar a omul a supraviețuit impactului. Și nu doar atât, ci a fost și conștient în momentul în care căderea s-a oprit.

Salvatorii au acționat ca la carte

Membrii familiei sale au sunat imediat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de salvare de la punctul de lucru Nehoiu. Ulterior, în sprijinul primilor salvatori au mai venit o ambulanță SMURD de la Mărunțișu și o ambulanță din cadrul SAJ Buzău.

ADVERTISEMENT

Bărbatul rănit a fost scos din prăpastie de echipajul ISU și a fost examinat de medici. Primele concluzii ale acestora? Câteva politraumatisme și un traumatism cranio-cerebral acut.

Altfel, amintim că Viaductul Stânca Teherău a atras și atenția internauților care sunt atrași de Reddit, celebrul site de divertisment și agregator de știri, în care membrii înregistrați pot plasa conținut.

ADVERTISEMENT

În 2015, presa centrală nota că Viaductul Stânca Teherău intra în reparații. La acea decizie s-a ajuns în urma unei expertize comandate de CNADNR. Astfel se constata că viaductul construit în 1982 era într-o stare avansată de degradare.

Şoseaua suspendată prezenta fisuri şi deteriorări la armătură. De asemenea, versantul avea stânci desprinse parţial care se puteau prăbuşi pe carosabil.

ADVERTISEMENT
Tags: