Sport

A căzut recordul lui Costel Pantilimon! Brighton l-a transferat pe cel mai înalt fotbalist din istoria Premier League

Brighton a transferat un portar uriaș, la propriu. Olandezul Kjell Scherpen măsoară 2,04m, cu un centimetru mai mult decât Costel Pantilimon.
17.07.2021 | 13:39
A cazut recordul lui Costel Pantilimon Brighton la transferat pe cel mai inalt fotbalist din istoria Premier League
Sursa foto: The Athletic
ADVERTISEMENT

Oficialii cluburilor Brighton and Hove Albion și Ajax Amsterdam au bătut palma pentru împrumutul portarului Kjell Scherpen la gruparea din Premier League.

Presa din Anglia anunță că mutarea i-a costat pe cei de la Brighton nu mai puțin de 2,8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Kjell Scherpen, un portar uriaș, la propriu

În vârstă de 21 de ani, portarul Kjell Scherpen este la ora actuală cel mai înalt fotbalist din Premier League.

”Suntem încântați să-l întâmpinăm pe Kjell la clubul nostru. Este un jucător pe care îl monitorizăm de ceva vreme și îl vedem ca un jucător cu multe atribute potrivite.

ADVERTISEMENT

Pe lângă dimensiunea sa, este genul de jucător în care credem. Aștept să muncească din greu pentru a-și îmbunătăți toate aspectele jocului său pe măsură ce se obișnuiește cu fotbalul englez. Abia aștept să lucrez cu el”, a declarat managerul lui Brighton, Graham Potter, pentru The Athletic.

De-a lungul anilor în Premier League au evoluat portari cu talie mare, între aceștia numărându-se și românul Costel Pantilimon.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al echipei naționale și ivorianul Lacina Traore (ex CFR Cluj), ambii măsurând 2,03m, s-au numărat printre cei mai înalți fotbaliști care au jucat în prima ligă engleză.

Kjell Scherpen va fi doar a treia opțiune pentru postul de portar la Brighton

În ciuda dimensiunilor lui impresionante, olandezul va fi doar a treia opțiune pentru postul de portar. Sursa citată notează că Robert Sanchez și Jason Steele sunt, în această ordine favoriții managerului Graham Potter.

ADVERTISEMENT

Format la Emmen, portarul Kjell Scherpen a fost achiziționat de Ajax Amsterdam, în 2019, pentru 1,5 milioane de euro. Nu s-a impus în echipa ”lăncierilor” pentru care a bifat doar trei meciuri în cei doi ani de contract.

Sursa amintită mai afirmă că transferul la Brighton l-a salvat pe Scherpen de un împrumut la fosta sa echipă, FC Emmen, cae evoluează în a doua ligă a Olandei.

Ca o curiozitate, jurnaliștii englezi afirmă că Scherpen este încă în creștere, ceea ce înseamnă că în perioada următoare olandezul poate ajunge până la aproximativ 2,06m notează sursa citată.

ADVERTISEMENT