Sport

A căzut transferul: sud-africanul propus la FCSB ajunge la un alt club din Superliga! Campioana continuă modelul Luis Phelipe. Exclusiv

FCSB a fost în discuții cu sud africanul Luther Singh, trecut pe la Copenhaga sau Braga, însă situația s-a schimbat și fotbalistul va ajunge la un alt club din Superliga.
25.06.2024 | 12:00
A cazut transferul sudafricanul propus la FCSB ajunge la un alt club din Superliga Campioana continua modelul Luis Phelipe Exclusiv
A căzut transferul: sud-africanul propus la FCSB ajunge la un alt club din Superliga! // Montaj FOTO FANATIK
ADVERTISEMENT

Presa din Africa de Sud a anunțat că Luther Singh (26 de ani) ar fi în discuții cu FCSB. Din informațiile FANATIK, situația s-a schimbat complet cu fotbalistul care în prezent este liber de contract.

A căzut transferul: sud-africanul propus la FCSB ajunge la un alt club din Superliga!

Jurnalistul Sinethemba Makonco, un ziarist extrem de respectat în Africa de Sud, unde este urmărit de peste 140.000 de persoane pe rețelele de socializare, a fost cel care a anunțat că Luther Singh ar fi în discuții cu FCSB. FANATIK a aflat că Luther Singh a fost propus de un impresar la FCSB, însă oficialii roș-albaștrilor l-au refuzat și fotbalistul a fost redirecționat către un alt club din Superliga.

ADVERTISEMENT

Motivul? Luther Singh joacă pe poziția de aripă stânga, acolo unde FCSB îi mai are în acest moment pe Octavian Popescu și Florinel Coman (depinde dacă chiar va pleca în Zona Arabă). În plus, pe aceeași poziție mai pot juca fotbaliști precum Alexandru Băluță, Luis Phelipe sau chiar noul venit Marius Ștefănescu.

Totuși, din informațiile noastre, Luther Singh s-a înțeles cu Poli Iași. Astfel, Gigi Becali ar urma să-l vadă pe fotbalist la treabă la un club mai mic, iar în cazul în care acesta ar confirma, ar urma negocieri cu moldovenii pentru transfer.

ADVERTISEMENT

Campioana FCSB continuă modelul Luis Phelipe!

Practic, ar continua modelul Luis Phelipe, care a ajuns la Iași din postura de jucător liber, iar după doar o jumătate de an a semnat cu FCSB în schimbul sumei de 200.000 de euro.

Un alt motiv pentru care FCSB nu l-a transferat pe Luther Singh acum este legat de perioada acestuia de inactivitate. Concret, sud-africanul nu mai are echipă din ianuarie 2024. Acest detaliu i-a făcut pe roș-albaștri să-și pună întrebări, motiv pentru care au decis să-l lase pe fotbalist să-și facă „rodajul” la Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali și staff-ul FCSB urmăresc foarte atent filiera fotbaliștilor din Africa de Sud, după ce roș-albaștrii au dat lovitura cu Ngezana Siyabonga. Fundașului central venit de la Kaizer Chiefs în iulie 2023 i s-a dublat cota de piață și a ajuns să valoreze 1.600.000 de euro.

Luther Singh a jucat ultima dată pentru FK Cucaricki, din Serbia, cu care a fost în grupele Conference League, alături de Fiorentina, Genk și Ferencvaros.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul care are și cetățenie indiană a evoluat de-a lungul carierei pentru suedezii de la GAIS, apoi au urmat cluburi precum Braga, Chaves, Moreirense, Pacos Ferreira, FC Copenhaga și FK Cuckaricki.

  • 2 goluri în 16 meciuri în toate competițiile a reușit Luther Singh pentru sârbii de la FK Cucaricki
  • 5 goluri și 5 pase decisive a reprezentat cel mai bun sezon al lui Luther Singh, în 2020-2021 când juca în Portugalia pentru Pacos Fereira
  • 500.000 de euro e cota de piață a lui Luther Singh, potrivit transfermarkt.de

 

ADVERTISEMENT