Life

A cincea soție a lui Călin Popescu Tăriceanu aduce bani frumoși în casă! Loredana este designer vestimentar

La 69 de ani, fostul demnitar Călin Popescu Tăriceanu s-a retras din prim planul vieții publice și urmărește cu îngrijorare evoluția dosarului în care este acuzat de luare de mită.
20.08.2021 | 15:58
Loredana Moise s-a căsătorit cu fostul premier în 2013
ADVERTISEMENT

Mereu prezent în spațiul public în ultimele două decenii, prin natura funcțiilor deținute, Călin Popescu Tăriceanu (69 de ani) s-a cufundat în ultimele luni într-un fel de tăcere expresivă, așteptând să vadă ce se va întâmpla cu dosarul în care DNA l-a acuzat în luna martie de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, în care este vorba de o mită de 800.000 de dolari, procurorii au precizat următoarele despre dosarul deschis pentru o faptă petrecută în perioada în care Tăriceanu era prim ministru.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu este acuzat că a primit o mită de 800.000 de dolari

“În calitatea menționată, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins (în cursul anului 2007) și ar fi primit (în cursul anului 2008), în mod indirect, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei, respectiv hotărârile de guvern nr. 199/2008, 634/2008, 1193/2008 și 1451/2008.

Fapta de pretindere a prim-ministrului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu s-ar fi realizat, în perioada aprilie – mai 2007, în mod indirect, prin intermediul unui om de afaceri (trimis în judecată în anul 2019 pentru complicitate la luare de mită), care ar fi solicitat în numele prim-ministrului un comision de 10% din valoarea actelor adiționale/plăților la un contract comercial derulat de compania austriacă, în schimbul adoptării hotărârilor de guvern care urmau să permită acest lucru, conform intereselor companiei.

ADVERTISEMENT

Fapta de primire de către prim-ministrul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, în cursul anului 2008, în mod indirect, s-ar fi realizat prin două acțiuni de primire (la 07.11.2008 a sumei de 500.000 USD și la 25.11.2008 a sumei de 300.000 USD).

Suma totală de 800.000 USD, reprezentând comisionul plătit de reprezentanții firmei austriece, prin intermediul unor companii offshore, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată unei firme de consultanță.”, notau procurorii în dosar.

ADVERTISEMENT

Firma soției lui Tăriceanu a raportat un profit consistent

Retras pe domeniul generos de pe malul lacului Snagov, acolo unde Tăriceanu deține o casă de vacanță cu o suprafață locuibilă de peste 400 de metri pătrați, fostul președinte al Senatului se bucură de susținerea soției cu numărul 5, Loredana, care este designer vestimentar.

În vârstă de 44 de ani, Loredana încearcă să-și facă un nume în lumea modei. Chiar dacă la nivelul veniturilor declarate de celebrul ei soț, Loredana ar încasa lunar undeva în jurul a 2000 de lei lunar, în fapt firma ultimei doamne Tăriceanu a raportat un profit rezonabil în ultimul an, în jur de 140.000 lei.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu: cinci soții, doi copii

Mare cuceritor, manechin cu carte de muncă în tinerețe, Călin Popescu Tăriceanu s-a căsătorit prima dată de tânăr, divorțând însă după doar 4 ani de colega de an de la Institutul de Construcții București. A doua soție a demnitarului, Livia, a fost fata primului ambasador al României în Israel, Valeriu Georgescu, după separarea oficială femeia păstrând numele fostului soț.

A treia consoartă a politicianului, Cornelia Trântescu, i-a fost parteneră acestuia în primii ani de după Revoluția din 1989, ea fiind și mama lui Călin jr, fiul cel mare al lui Tăriceanu. Cea de-a patra soție, Ioana, l-a făcut din noua tată pe fostul premier, cei doi fiind părinții lui Mihai.

În ciuda diferenței majore de vârstă (26 de ani), căsnicia Loredanei cu Călin Popescu Tăriceanu rezistă de 8 ani la toate intemperiile, ambiționându-se să supraviețuiască ieșirii din scena politică a fostului demnitar de rang înalt.

ADVERTISEMENT