News

A condus o sectă care a ucis în numele lui. Acum averea lui a ajuns în instanță. Cine-l moștenește pe temutul Charles Manson

Disputa juridică începută după moartea lui Charles Manson, lider de cult și criminal condamnat, cu privire la moștenirea sa, este reluată la un tribunal din Los Angeles.
20.01.2023 | 12:57
A condus o secta care a ucis in numele lui Acum averea lui a ajuns in instanta Cinel mosteneste pe temutul Charles Manson
Charles Mansonși-a așteptate execuția aproape cinci decenii Foto: Wikipedia, AP / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se așteaptă ca un judecător să decidă cine va fi moștenitorul de drept al averii a ucigașului, în condițiile în care cel puțin trei persoane au venit să revendice muzica, obiectele de artă și scrierile lui Manson.

Cine va fi moștenitorul lui Charles Manson

Charles Manson a fost un muzician american care a condus Familia Manson, o sectă cu sediul în California, la sfârșitul anilor 1960. Unii dintre membri au comis o serie de nouă crime în patru locații în iulie și august 1969.

ADVERTISEMENT

În 1971, Manson a fost condamnat pentru crimă de gradul întâi și conspirație la crimă pentru moartea a șapte persoane, inclusiv a actriței de film Sharon Tate. Acuzarea a susținut că, deși Manson nu a ordonat niciodată în mod direct crimele, ideologia sa a constituit un act manifest de conspirație.

Manson, al cărui cadavru a fost păstrat la rece aproape patru luni după moartea sa la vârsta de 83 de ani, a fost incinerat la 17 martie 2018.

ADVERTISEMENT

Cei trei pretendenți la moștenirea ucigașului sunt: Jason Freeman, în vârstă de 45 de ani, care susține că este nepotul lui Manson, Michael Channels, colecționar de suveniruri, care susține că este prietenul prin corespondență al lui Manson și familia sa aleasă, și un agent imobiliar, Daniel Arguelles, care susține că este fiul acestuia.

Moștenirea lăsată de Manson este estimat la o valoare de până la 1 milion de dolari. Include haine, chitare și scrieri personale care se aflau în posesia lui Manson atunci când a murit la închisoarea de stat Corcoran din California, în 2017, alături de drepturile asupra cântecelor lui Manson, imaginea sa și biografii și documentare autorizate.

ADVERTISEMENT

Deși pare neînsemnată, este de așteptat ca valoarea sa să fie crescută în industria “murderabilia”, unde obiectele asociate cu criminali în serie prolifici ating un preț ridicat în comunitatea colecționarilor obsedați de crime.

Judecătorul Ruben Garcia din Los Angeles va audia cele trei petiții și va decide cine va fi câștigătorul acestei dispute de lungă durată, scrie The Independent.

ADVERTISEMENT

Jason Freeman

Primul pretendent, Jason Freeman, în vârstă de 45 de ani, din Florida, susține că este nepotul lui Manson și are sprijinul administratorului legal al averii.

În 1986, un tribunal din Ohio a decis că fiul lui Manson, Charles Manson Junior, a fost obligat să plătească pensie alimentară mamei lui Freeman – o constatare care l-a convins pe judecătorul Garcia anul trecut că el este moștenitorul.

Judecătorul a declarat că a cerut dovezi din partea tatălui lui Freeman, care s-a sinucis în 1993, că era fiul lui Manson.

Avocații lui Freeman au prezentat certificatul de naștere al lui Manson Jr, care preciza că acesta s-a născut la 10 aprilie 1956 în Los Angeles, din Manson, 21 de ani, și Rosalie Jean Willis, 18 ani.

În certificatul de naștere se precizează că Manson Jr s-a născut la 10 aprilie 1956 în Los Angeles, la Manson, pe atunci în vârstă de 21 de ani, și Rosalie Jean Willis, în vârstă de 18 ani.

El a declarat că a aflat despre relația sa cu Manson când avea 11 ani, dar bunica sa, Rosalie Willis, care se pare că a fost căsătorită cu Manson în anii 1950, nu a vorbit niciodată despre el. El a susținut că tatăl său, Manson Jr, nu a vrut să trăiască cu rușinea de a fi asociat cu un criminal în serie și și-a schimbat numele în Charles White, iar mai târziu s-a sinucis în 1993.

Michael Channels

O altă revendicare a fost depusă de Michael Channels din Santa Clarita, California, cu care Manson a corespondat multă vreme numit moștenitor al acestuia într-un presupus testament din 2002, al cărui avocat l-a catalogat drept “familia aleasă” a criminalului. Freeman susține că testamentul său este fals.

Un avocat al lui Channels susține că acesta a vrut doar să onoreze ultimele dorințe ale “prietenului” său, deși, într-un interviu pentru News Nation, a evitat întrebările legate de motivul pentru care clientul său s-a împrietenit cu un criminal condamnat, în primul rând.

El susține că îl cunoaște pe criminal de 30 de ani și spune că are un document scris de acesta în 2002, care îl numește proprietar al bunurilor lui Manson. “Am dezmoștenit ambii fii cunoscuți și orice copii necunoscuți în prezent și în viitor”, scrie în presupusul testament.

El a contestat afirmațiile lui Freeman și i-a cerut acestuia să se supună unui test ADN pentru a dovedi relația sa cu Manson.

Dar Freeman a contestat afirmația lui Channel, spunând că cererea sa ar trebui respinsă deoarece “a fost ‘un rezultat direct al influenței nejustificate exercitate de (Channels) asupra lui (Manson) și nu este și nu a fost niciodată testamentul lui (Manson)’.”

Până anul trecut, doar Freeman și Channels se luptau pentru moștenire. Dar o a treia persoană care pretinde că este fiul lui Manson a intrat în ring.

Daniel Arguelles

Arguelles, în vârstă de 62 de ani, susține că este “fiul biologic” al criminalului în masă și a cerut timp judecătorului pentru a-și pregăti documentele, depunând o cerere în ultima clipă.

El susține că s-a născut în urma unei aventuri de o noapte între mama sa și Manson în 1959.

“Există dovezi clare și convingătoare” că el este fiul biologic al lui Manson și că are “dreptul la o parte egală din averea lui Manson”, au scris avocații săi în cererea sa.

El a declarat într-un dosar legal că Manson i-a întâlnit mama, Darlene Large Pons, la scurt timp după ce criminalul a fost eliberat dintr-o închisoare din California după ce a ispășit o pedeapsă de cinci ani în 1958.

Mama sa, care a murit în 2020, i-a spus că tatăl său a fost James Arguelles. Dar în 1981, ea i-a spus că “nu știa cine era tatăl său adevărat”.

El a încercat să-și localizeze tatăl și și-a trimis proba de ADN la Ancestry.com, iar rezultatele au arătat o potrivire cu Michael Brunner, care a susținut, de asemenea, că este fiul biologic al lui Manson în lunga dispută juridică. El susține că este fratele vitreg al lui Brunner, care și-a retras pretenția de a fi urmașul lui Manson.

De asemenea, Arguelles l-a acuzat pe Channels că a folosit “constrângerea, amenințarea, frauda sau influența nejustificată” pentru a obține un testament de la Manson. Freeman a contestat pretențiile lui Arguelles spunând că a fost adoptat și că în certificatul său de naștere nu este menționat Manson ca fiind tatăl său.

ADVERTISEMENT
Tags: