News

A crescut punctul de pensie! Pe cine favorizează noua lege a pensiilor de la 1 septembrie

31.08.2019 | 13:19
A crescut punctul de pensie Pe cine favorizeaza noua lege a pensiilor de la 1 septembrie

Toamna vine cu vești cât se poate de bune pentru pensionarii români. Începând cu 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie și pensia minimă se majorează cu 10% și, potrivit noii legislații adoptate de guvernul Dăncilă, creșterile vor continua.

La ce valoare ajunge punctul de pensie de la 1 septembrie

Mai concret, punctul de pensie va urca de la 1.265 de lei, cât este în momentul de față, la 1.775 de lei, urmând ca în 2021, tot în prima zi a lui septembrie, acesta să înregistreze o nouă majorare substanțială, de 100 de lei. Toate aceste prevederi sunt cuprinse atât în Ordonanța 114, cât și în noua reglementare a pensiilor – Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii.

În plus, dacă pensiile pe care le încasează sunt foarte mici, atât pensionarii din sistemul public, cât și cei din domeniul militar  militar pot beneficia de o indemnizație socială, a cărei valoare va crește de asemenea de la 1 septembrie, ajungând la  704 lei (n.r. acum este 640 de lei).

Luna septembrie vine cu vești bune pentru pensionari. Sursa foto: evz.ro
Luna septembrie vine cu vești bune pentru pensionari. Sursa foto: evz.ro

Pensionarii cu venituri mici pot primi o indemnizație socială

Vor beneficia de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari”, se arată în textul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009.

Din 2021, însă, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, întregul mecanism de acordare a pensiilor minime (indemnizațiilor sociale pentru pensionari) se va schimba. Executivul a decis ca pensia minimă să se acorde diferențiat, raportat atât la salariul minim brut, cât și la anii de cotizație ai solicitantului. Cert este că nu va putea avea o valoare mai mică de 45% din salariul minim brut.