News

A crezut că a dat lovitura vieții, însă a pierdut 20.000 de euro. Cum a cumpărat un român un BMW furat

Un bărbat a cumpărat un BMW furat, fără să-și dea seama că aruncă pe geam 20.000 de euro, însă a fost trezit la realitate de polițiștii de frontieră.
30.05.2023 | 12:02
A crezut ca a dat lovitura vietii insa a pierdut 20000 de euro Cum a cumparat un roman un BMW furat
A crezut că a dat lovitura vieții. Foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Un român a ieșit la cumpărături în străinătate și a pus ochii pe un BMW, mai ieftin cu 10.000 de euro decât prețul de pe piață. Fără să stea pe gânduri, a plătit 20.000 de euro față de 30.000 de euro, considerând că a dat lovitura vieții și a economisit 10.000 de euro. În realitate a cumpărat un BMW furat, astfel că a rămas fără bani, dar și fără mașină.

Un român a cumpărat un BMW Furat

Bărbatul e în stare de șoc după ce polițiștii de la frontiera cu România au constatat că BMW-ul pentru care economisise 10.000 de euro era de fapt furat. Se pare că autoturismul a fost achiziționat din Republica Moldova, însă fusese furat din Norvegia, acolo unde autoritățile căutau mașina pentru a o confisca în urma unui litigiu juridic, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

”În data de 29 mai 2023, în jurul orei 11.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca BMW 530E, an fabricație 2017, cu numere de înmatriculare Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Norvegia, la data de 10.05.2023”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Așadar, autoturismul a ajuns ilegal în Republica Moldova, pentru că acesta aparține, de drept, statului norvegian. În consecință, românul a plătit 20.000 de euro pe un bun care este considerat furat și acum are toate șansele să rămână și fără bani și fără mașina BMW la care visa, pentru simplul fapt că nu știa pe ce dă banii.

”Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză de la o persoană fizică, cu suma de 20.600 de euro și că s-a bucurat în momentul achiziționării de prețul mic cerut de vânzător, comparativ cu prețul real, de peste 30.000 de euro, al unui asemenea tip de autoturism. De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, este precizat într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. În urmă cu o săptămână, polițiștii de frontieră identificau un nou autoturism furat, de data aceasta din Franța.

”În data de 22 mai 2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota CHR, înmatriculat în Franţa.

ADVERTISEMENT

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Franţa, la data de 17.05.2023″, transmitea purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Minodora Răcnea. Așadar, tot mai multe mașini furate par să ia drumul Republicii Moldova, de unde se ”întorc” în Europa cu ajutorul șoferilor naivi care dau banii pe autoturisme furate.

ADVERTISEMENT