Life

A cumpărat o vază cu doar 19 lei și 5 ani mai târziu a aflat ce comoară are, de fapt. A rămas uimită

A achiziționat un vas pentru flori cu numai 19 lei și 5 ani mai târziu a realizat ce tezaur deținea, în realitate. A fost șocată.
24.06.2024 | 21:00
A cumparat o vaza cu doar 19 lei si 5 ani mai tarziu a aflat ce comoara are de fapt A ramas uimita
A achiziționat un vas pentru flori cu numai 19 lei și 5 ani mai târziu a realizat ce tezaur deținea, în realitate. A fost șocată . Sursa foto: The independent / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

A cumpărat o vază cu doar 19 lei și 5 ani mai târziu a aflat ce comoară are, de fapt. A rămas uimită. Povestea o are în prim-plan pe o femeie care este o apărătoare a drepturilor omului pentru comunitățile indigene din Mexic.

A achiziționat un vas pentru flori cu numai 19 lei și 5 ani mai târziu a realizat ce tezaur deținea, în realitate. A fost șocată

A achiziționat un vas pentru flori cu numai 19 lei și 5 ani mai târziu a realizat ce tezaur deținea, în realitate. A fost șocată de vestea primită. O doamnă din Maryland, pasionată de lucrurile vintage, a trăit o experiență de-a dreptul inedită.

ADVERTISEMENT

Femeia, pe numele său Anna Lee Dozier, a dezvăluit că a cumpărat o vază care i-a atras atenția și care avea un cost foarte mic. Se întâmpla în anul 2019, însă abia acum a aflat că a ținut în locuință o comoară.

Întreaga descoperire a pornit de la o vizită care a avut loc la Muzeul de Antropologie din Mexic, unde femeia a observat o vază asemănătoare cu cea pe care o avea acasă, de la antichități. Și de aici a început să îi afle povestea.

ADVERTISEMENT

„Am văzut această vază și am presupus că era o reproducere pentru turiști. Chiar părea veche, dar mă gândeam la o vază veche de 20 sau 30 de ani”, a mărturisit Anna Lee Dozier pentru The Independent.

„M-am întors în Washington DC fără să mă gândesc că ar putea fi într-adevăr ceva, și nu am vrut să deranjez ambasada, așa că am căutat pe Google niște profesori care erau experți în istoria mayașă sau mexicană”, a mai spus femeia.

ADVERTISEMENT

Ce era, de fapt, vaza cumpărată dintr-un magazin vintage

Anna Lee Dozier nu a reușit să găsească niciun profesor care să o îndrume spre rezolvarea misterului legat de vaza achiziționată cu numai 19 lei dintr-un magazin vintage. În cele din urmă a decis să contacteze Ambasada din SUA.

Reprezentanții instituției i-au solicitat mai multe fotografii detaliate cu obiectul pe care îl avea în casă de 5 ani. A făcut așa cum i s-a cerut pentru a i se afla autenticitatea și mare i-a fost mirarea când a primit răspunsul.

ADVERTISEMENT

Două luni mai târziu de la prima discuție cu Ambasada femeia a descoperit că ținuse în locuință o adevărată comoară. Vaza era, de fapt, o urnă ceremonială a comunității mayașe, care data din anii 200 până în 800.

Așa se face că femeia a luat legătura cu Institutul Cultural din Mexic, care a organizat o ceremonie pentru returnarea obiectului. Vaza a ajuns ulterior la Muzeul de Antropologie din Mexic, unde poate fi admirată de toți turiștii.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Portițele testării antidrog. Cum scapă șoferii
Portițele testării antidrog. Cum scapă șoferii
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici