Fotbal international

A debutat la 17 ani Maxim Gullit. Este fiul lui Ruud Gullit și nepotul lui Johan Cruyff

23.04.2019 | 11:47
Maxim Gullit a debutat la 17 ani în fotbalul profesionist olandez. Este fiul lui Ruud Gullit

Weekendul trecut a debutat în echipa a doua a lui AZ Alkmaar, din liga secundă, Maxim Gullit. Are 17 ani și este fiul celebrului internațional olandez al anilor 80-90 din naționala Portocalei mecanice și din echipa de aur a lui AC Milan, unde a format tripleta de vis alături de Frank Rijkaard și Marco van Basten. Totodată, Maxim Gullit este nepotul regretatului Johan Cruyff, cel mai mare jucător din istoria fotbalului din Țara Lalelelor, supranumit la acea vreme și Pele alb.

A debutat la 17 ani Maxim Gullit, fiul lui Ruud Gullit și nepotul lui Johan Cruyff

Maxim Gullit are 17 ani, dar nu joacă într-un compartiment ofensiv, ca tatăl și bunicul său, care erau extrem de spectaculoși în acțiunile lor cu mingea la picior. Gullit junior a ales un post care cere mai multă forță și rapiditate în reacție, jucând fundaș, atât central cât și de bandă, în funcție de ceea ce îi cere antrenorul să facă.

Până acum a evoluat pentru echipa under 19 a lui AZ Alkmaar, dar weekendul trecut, de Paști, antrenorul a decis să îi facă o surpriză și Maxim Gullit a intrat pe teren în ultimele 20 de minute ale meciului cu Twente Enschede, echipă care a câștigat divizia secundă și a revenit astfel, după un an, în eșalonul de onoare, acolo unde ani de zile a fost una dintre echipele importante.

Maxim Gullit este și nepotul celebrului Johan Cruyff, dreapta imaginii
Maxim Gullit este și nepotul celebrului Johan Cruyff, dreapta imaginii

Și mama și tatăl au fost la meci

Alkmaar, care se află în subsolul clasamentului, a scos un 0-0 important, iar presa a notat că puștiul s-a mișcat bine și și-a făcut treaba ca și când juca de-o viață în acea echipă. De altfel, toate părerile specialiștilor merg spre ideea că Maxim are certe calități pentru postul de apărător și că în scurt timp va ajunge să joace la nivel de seniori.

La un asemenea moment important nu puteau lipsi tatăl său, Ruud Gullit și mama sa, Estelle, fiica lui Johan Cruyff. Ambii au împânzit după meci rețelele de socializare cu tot felul de imagini și comentarii, Estelle punând o poză a băiatului ei din meci, alături de care a scris: “O mamă mândră!“. Estimările sunt că până în iarnă Maxim Gullit va deveni titular la echipa a doua și va fi chemat inclusiv la prima echipă a lui AZ Alkmaar.