News

A decedat Marius Albin Marinescu, jurnalistul care a scris despre casele președintelui Iohannis

15.12.2020 | 23:44
A decedat Marius Albin Marinescu jurnalistul care a scris despre casele presedintelui Iohannis
A decedat Marius Albin Marinescu, jurnalistul care a scris despre casele președintelui Iohannis Foto: justitiarul.ro
ADVERTISEMENT

Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, redactor-șef al site-ului Justițiarul, a decedat după o lungă și grea suferință, anunță inPolitics.

Marius Albin Marinescu este cel care a scris despre afacerile cu case ale președintelui Klaus Iohannis, la vremea aceea primar al orașului Sibiu.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul a fost chiar contracandidat al lui Klaus Iohannis pentru mandatul de edil al Sibiului, fiind reprezentant al PNȚCD.

Justițiarul, interzis de Grupul de Comunicare Strategică

Marius Albin Marinescu a fost redactor-șef al revistei, devenită ulterior doar site, ”Justițiarul”, din Sibiu. Accesul la site a fost blocat de către Grupul de Comunicarea Strategică pentru răspândirea de informații false cu privire la pandemia de CIVID-19.

ADVERTISEMENT

Marinescu este autorul dezvăluirilor legate de afacerile cu case ale președintelui Klaus Iohannis și ale soției sale, în perioada cân șeful statului era primar al Sibiului.

În 2008 Marius Albin Marinescu i-a fost contracandidat lui Klaus Iohannis la primăria Sibiu, din partea PNȚCD, relatează inPolitics.

ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în 17 decembrie 2010 că decizia Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) prin care Marius Albin Marinescu este declarat colaborator al Securităţii este validă. CNSAS a decis încă din 2008, când Marius Albin Marinescu a candidat la Primăria Sibiu din partea PNȚCD, că acesta a fost colaborator al Securităţii înainte de 1989.