News

A devenit actualul vaccin anti-Covid ineficient? Anunț important al ministrului Rafila

Ministrul sănătății Alexandru Rafila a anunțat că ”există dovezi științifice” că actualul vaccin anti-Covid nu mai este eficient pentru a combate transmiterea bolii.
02.08.2022 | 20:56
A devenit actualul vaccin antiCovid ineficient Anunt important al ministrului Rafila
Ministrul Alexandru Rafila, despre eficiența vaccinului anti Covid. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În aceste condiții, oamenii așteaptă noul vaccin care va fi dezvoltat de Pfizer la toamnă pentru a combate noile subvariante Omicron.

Actualul vaccin anti-Covid nu mai e eficient

Totodată, Alexandru Rafila nu crede că există motive de îngrijorare la o analiză a numărului zilnic de cazuri Covid-19 din țara noastră, creșterea acestora fiind ”lentă”.

ADVERTISEMENT

Creșterea nu e neașteptată. Am avut săptămâna trecută, marți, peste 12.000 de cazuri, deci săptămâna asta am avut ceva mai puține cazuri față de marțea trecută.

Avem o speranță, dublată și de cifre, să consideram că a încetinit creșterea. Se produce creștere, dar mai lent. O să avem o imagine mai aproape de adevăr la începutul săptămânii viitoare”, a explicat Rafila, conform Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

”Există dovezi științifice că vaccinul nu oprește transmiterea. Avem obligația să revitalizăm vaccinarea dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea în stoparea transmisibilității”, a anunțat Rafila, adăugând că cel mai probabil noul vaccin va fi disponibil ”undeva în octombrie”.

Ministrul a analizat, de asemenea, numărul morților din această perioadă, comparativ cu alte valuri Covid-19 care au lovit țara noastră în trecut.

ADVERTISEMENT

”Noi suntem martorii infecțiilor de acum 3 săptămâni, dar nu sunt decese comparabile cu valul al patrulea”, a completat Rafila.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 11.696 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, fiind raportate 38 de decese. Un copil în vârstă de 9 ani a fost printre victimele care au pierit în saloanele de la Terapie Intensivă, unde sunt internați 277 de oameni.

ADVERTISEMENT

”Avem o speranţă, bazată şi pe cifre, că a încetinit creşterea. Sperăm să ducă la o stabilizare a situaţiei. O imagine mai clară vom avea la începutul săptămânii viitoare, a adăugat ministrul Sănătăţii”, a concluzionat Rafila, conform sursei citate.

Cu toate acestea, Rafila a precizat în mai multe rânduri că autoritățile din țara noastră nu iau în considerare măsuri dure precum cele luate în trecut.

ADVERTISEMENT