News

A dispărut doctorița din Wuhan care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului

02.04.2020 | 10:34
A dispărut doctorița din Wuhan care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului
A dispărut doctorița din Wuhan care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Doctorița din Wuhan care relata faptul că autoritățile au oprit-o să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului a dispărut, anunță presa străină.

Doctorița din Wuhan este de negăsit

Ai Fen este o doctoriță de la un spital din Wuhan, iar în urmă cu două săptămâni spunea autorităților că a fost oprită, alături de alți colegi, să avertizeze lumea despre pericolul noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acum, aceasta este de negăsit, iar apropiații cadrului medical se tem că femeia a ajuns la închisoare, informează Libertatea.

Doctorița din Wuhan a fost printre puținii medici chinezi care au vorbit public despre cât de periculos este COVID-19, acordând interviuri presei din străinătate, lucru care nu a fost pe placul autorităților, potrivit portalului MSN.

ADVERTISEMENT

„În urmă cu două săptămâni, șefa departamentului de urgențe de la spitalul din Wuhan a ieșit în public și a spus că autoritățile au împiedicat-o pe ea și pe colegii ei să avertizeze lumea în privința pericolului acestui virus”, anunță o emisiunea de investigații din Australia.

Femeia a vorbit public despre pericolul coronavirusului

„Nu se știe unde se află”, au mai declarat cei care cercetează ce s-a întâmplat cu doctorița din Wuhan. Potrivit acestora, Ai Fen a primit o mustrare în urma publicării unui eseu medical în care a vorbit despre stadiul incipient la unui focar de coronavirus într-un grup de medici.

Între timp eseul respectiv a fost șters, iar un alt cadru medical ce a vorbit despre modul în care se răspîndește coronavirusul a decedat, potrivit investigațiilor reunite sub numele „Cea care a tras semnalul de alarmă”.

ADVERTISEMENT

Se pare că doctorița din Wuhan a dispărut la scurt timp după ce a publicat o poză cu testele unui pacient, pe care a înconjurat cu roșu „SARS coronavirus”.

Un alt medic din Wuhan, care a vorbit la începutul crizei despre pericolul reprezentat de noul coronavirus a fost oftalmologul Li Wenliang. Cazul său a fost intens mediatizat în ianuarie, după ce a fost acuzat de autoritățile de la Beijing că răspândește informații false.

Medicul a decedat pe 7 februarie, ca urmare a infecției cu COVID-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri