ADVERTISEMENT
News

A distrus intenționat 500 de doze de vaccin anti-Covid. Ce riscă acum bărbatul

Autor: Flaviu Popa | 01.01.2021 | 20:26
A distrus intenționat 500 de doze de vaccin anti-Covid. Ce riscă acum bărbatul
500 de doze de vaccin au fost distruse de un farmacist. Foto: Hepta

Un farmacist din Statele Unite ale Americii a fost arestat după ce a distrus 500 de doze de vaccin anti-Covid produse de Moderna.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, originar din Wisconsin este acuzat că a sabotat intenționat cele 500 de doze de vaccin anti-Covid.

Farmacistul, angajat al Centrului Medical Aurora din Grafton, a fost concediat după ce 57 de flacoane de vaccin au fost găsite în afara depozitului frigorific.

ADVERTISEMENT

Un farmacist din SUA a distrus intenționat 500 de doze de vaccin anti-Covid

Oficialii spitalului au administrat acele doze cetățenilor, fără să știe că au fost lăsate în afara frigiderului devenind, astfel, inutile.

Mai mult, bărbatul a aruncat mai bine de 500 de doze la gunoi, însă motivul pentru care a recurs la acest gest e necunoscut.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei Moderna Inc. au dat asigurări că vaccinul administrat nu poate produce daune, însă au recunoscut că dozele lăsate în afara frigiderului sunt ineficiente.

Nici Jeff Bahr, directorul Aurora Helth Care Medical Grup, de care aparține Moderna, nici autoritățile nu au dat publicității motivul pentru care farmacistul a distrus dozele de vaccin.

ADVERTISEMENT

Cei care au primit dozele ineficiente de vaccin au fost anunțați și vor fi revaccinați în viitorul apropiat. Din păcate, imunizarea va fi întârziată pentru 570 de persoane care ar fi primit prima doză de vaccin.

Gestul farmacistului poate avea legătură strânsă cu scepticismul din rândul populației, aflat pe un trend ascendent în toate țările lumii, în special în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Siguranța vaccinurilor anti-Covid-19 este privită cu scepticism de tot mai multă lume, astfel că autoritățile au mare bătaie de cap în încercarea de a vaccina un număr tot mai mare de oameni.

În România doar 30% dintre oameni par dispuși să se vaccineze. Mai interesant e faptul că din rândul scepticilor 45% au studii superioare. Drept exemplu, 20% dintre medici și aproape 60% dintre profesori au refuza vaccinarea anti-Covid. Principalul motiv e neîncrederea în autorități și lipsa unei campanii care să le demonstreze oamenilor că vaccinul e sigur.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!