News

A doua localitate din România care intră în scenariul roșu. Ce restricții se impun

O altă locanitate din România intră în scenariul roșu. FANATIK vă spune ce restricții se impun
25.08.2021 | 19:34
A doua localitate din Romania care intra in scenariul rosu Ce restrictii se impun
ADVERTISEMENT

Localitatea Morteni din județul Dâmbovița a ajuns la o rată de incidență de 4,4 la mia de locuitori. În ultimele 14 zile au fost depistate 12 cazuri, la 2.682 locuitori.

Autoritățile au decis intrarea în scenariul roșu, fiind a doua localitate din țară pentru care se impune această decizie în valul patru. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a dispus aplicarea măsurilor prevăzute H.G. nr. 826/05.08.2021.

ADVERTISEMENT

A doua localitate din România care intră în scenariul roșu. Ce restricții se impun

Astfel, masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice, în stațiile și mijloacele de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de aglomerare.

În plus, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise. Sunt intersize spectacolele, inclusiv cele de tipul drive-in, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și cu activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, dar și cu evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive).

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este interzisă,” mai prevede Hotărârea de Guvern.

ADVERTISEMENT

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, ale pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și terasele acestora pot primi doar clienți care sunt cazați în respectivele locații.

Măsurile anterioare se vor aplica operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

ADVERTISEMENT

Măsurile din scenariul roșu

Sunt permise, în schimb, livrările. Operatorii care au activitatea cu publicul resctricționată pot prepara și comercializa hrana, dacă aceasta nu se consumă în incintă.

„Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

În schimb, sunt interzise activitățile în baruri, cluburi și discoteci. Totodată, sălile de jocuri de noroc și piscinele interioare se vor închide.

În total, în Dâmbovița sunt 125 de cazuri de Covid-19. În ultima zi au apărut cazuri noi în aproape jumătate din localitățile județului.

ADVERTISEMENT
Tags: