Fotbal intern

A doua plecare de la Universitatea Craiova după Corneliu Papură. Mesajul pentru jucători

31.01.2021 | 13:32
A doua plecare de la Universitatea Craiova dupa Corneliu Papura Mesajul pentru jucatori
ADVERTISEMENT

După Corneliu Papură, un alt om pleacă de la Universitatea Craiova. Preparatorul fizic Cornel Blejan, cel mai vechi om de la club și omul de încredere al lui Mihai Rotaru, și-a luat rămas bun de la jucători printr-un mesaj. 

U Craiova a anunţat despărţirea de Cornel Blejan

UPDATE, 31 ianuarie, ora 14:57 /U Craiova a anunţat oficial despărţirea de Cornel Blejan, cel care s-a ocupat de pregătirea fizică a jucătorilor în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

“După aproape 8 ani petrecuți în familia Științei, având contribuții importante atât la nivelul academiei cât și la echipa mare, a venit momentul ca preparatorul fizic Cornel Blejan să urmeze un alt drum. Îi urăm succes și suntem siguri că va rămâne același profesionist pe care l-am cunoscut”, a fost anunţul postat de U Craiova.


Preparatorul Cornel Blejan nu se va mai ocupa de pregătirea fizică a jucătorilor. Vestea le va pica bine fanilor echipei din Bănie, aceștia fiind supărați pe faptul că Blejan era sursa de informații a lui Rotaru din vestiar.

ADVERTISEMENT

Demiterea lui Corneliu Papură aduce schimbări majore la Universitatea Craiova. FANATIK a anunțat în exclusivitate că medicul echipei naționale, Claudiu Stamatescu, a revenit la echipă, iar fotbaliștii olteni au primit cu mare entuziasm vestea.

O nouă plecare de la Universitatea Craiova după cea a lui Corneliu Papură. Cornel Blejan nu se va mai ocupa de pregătirea fizică a jucătorilor

Pregătirea fizică a jucătorilor Universității Craiova a fost un subiect pe care se discută de o bucată bună de timp. Chiar și patronul Mihai Rotaru s-a arătat nemulțumit de cum se prezintă jucătorii săi. Pentru a îmbunătăți acest aspect, Rotaru a decis să facă câteva modificări, astfel că a adus doi noi preparatori fizici cu experiență.

ADVERTISEMENT

Serviciile lui Cornel Blejan nu își mai aveau rost, astfel că nu va mai continua să facă parte din staff-ul tehnic. Preparatorul fizic facea parte din staff încă din momentul în care secția de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova a fost reînființată și înscrisă în Liga 2. A venit odată cu Erik Lincar.

Cornel Blejan
Cornel Blejan nu mai este preparatorul fizic al Craiovei

Blejan era omul de încredere al lui Mihai Rotaru în vestiar. A trecut prin toate perioadele cu echipa și mereu a rămas alături de jucători, indiferent cine a fost principal. Au fost încercări ca antrenorii care s-au perindat să aducă alți oameni pe acest post, însă propunerile ori au fost respinse, ori persoanele respective nu au rezistat prea mult, exemplu fiind Ion Colonel. Victor Pițurcă și Cristiano Bergodi au vrut să-l schimbe pe Blejan, dar Rotaru s-a opus.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că, pentru a-și anunța despărțirea, Blejan le-a trimis un mesaj de adio fotbaliștilor din lotul Universității Craiova. Le-a mulțumit pentru toate momentele frumoase și le-a urat multă baftă în viitor.

Fanii Universității Craiova vor fi fericiți că vor scăpa de persoana pe care au criticat-o de mai multe ori că îi oferă informații din vestiar lui Mihai Rotaru:  „Îl somăm pe Mihai Rotaru să numească un antrenor demn de Universitatea Craiova şi să înceteze să se joace de-a Gigi Becali cu marionetele şi sifoanele Corneliu Papură şi Cornel Blejan, pentru că la Craiova nu merge”, stătea scris într-un comunicat de-al suporterilor olteni.

Rui Santos, Ian Coll şi Daniel Ene vor fi oamenii care se vor ocupa de pregătirea fizică a jucătorilor. Blejan, despre rolul preparatorului fizic la o echipă de fotbal

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Rui Santos și Ian Coll au fost aduși în Bănie pentru a îmbunătăți departamentul pregătirii fizice. Santos a lucrat în trecut la Reading, unde l-a avut sub tutelă pe George Pușcaș. De partea cealaltă, Ian Coll a lucrat pentru echipe ca Celtic și Ludogoreț.

Într-un interviu acordat pentru FANATIK, Cornel Blejan a vorbit despre importanța preparatorului fizic la o echipă de fotbal: „Un preparator fizic trebuie să aibă toate informațiile despre fiecare jucător: implicare în antrenament, parametri din timpul antrenamentelor, cât de repede își revine fiecare jucător după un efort intens, date antropometrice, istoric al accidentărilor, nivel de oboseală. Adică trebuie să-i cunoască pe jucători mai bine decât se cunosc ei înșiși.

Preparatorul fizic mai trebuie să conceapă programe individuale de pregătire, fie că este vorba despre programe corective, programe pre-antrenament, programe post-antrenament, programe de dezvoltare și echilibrare musculară, cât și programe individuale specifice pe teren,” a declarat Blejan pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iaşi – U Craiova: 2,05 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT