News

A doua semifinală Eurovision 2019 live pe TVR 1 și TVR HD! Ester Peony a ratat calificarea în finala competiţiei

16.05.2019 | 22:29
A doua semifinala Eurovision 2019 live pe TVR 1 si TVR HD Ester Peony a ratat calificarea in finala competitiei
ADVERTISEMENT

A doua semifinală Eurovision 2019 va avea loc pe data de 16 mai și poate fi văzută joi live pe TVR 1 și TVR HD! În urma tragerii la sorţi, reprezentanta României,  Ester Peony, va concura în a doua semifinală, cu artişti din 17 ţări, respectiv Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania şi Malta.

UPDATE. Ester Peony, reprezentanta României, a ratat calificarea în finala competiţiei Eurovision!

ADVERTISEMENT

A doua semifinala Eurovision 2019 poate fi văzută joi live pe TVR 1 și TVR HD, de la ora 22:00

Juriile de specialitate şi fanii din ţările repartizate în prima semifinală, alături de cei din Franţa, Israel şi Spania au decis în semifinala din 14 mai cine merge mai departe în marea finală programată pentru data de 18 mai.

În prima semifinală s-au calificat deja 10 țări: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Republica Cehă, Australia, Islanda, San Marino, Slovenia. Pe lângă aceste 10 țări, în finală mai sunt calificate direct țările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

ADVERTISEMENT

România este reprezentată de Ester Peony, cu melodia ”On a Sunday”

Reprezentanta României, Ester Peony, va urca pe scena de la Tel Aviv joi, 16 mai, show-ul fiind difuzat de TVR de la ora 22.00. Românca va lupta pentru un loc în finala Eurovision 2019.

Ester Peony a declarat, imediat după calificarea la Eurovision 2019, că încearcă să îmbine stilul său cu unele detalii pe care le admiră la artiştii preferaţi şi mărturiseşte că nu are temeri legate de concursul cântecului european, care va avea loc în mai la Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

„Sincer, n-are de ce să-mi fie teamă, pentru că ştiu că până în mai o să am foarte mult timp de pregătire şi chiar îmi doresc să îmi reprezint ţara cu mândrie şi sigur o să câştigăm”, declara Ester Peony pentru Agerpres.

Totodată, cântăreaţa a dezvăluit atunci și ce a motivat-o în show-ul Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019. „Cel mai mult m-a motivat … M-am rugat la Dumnezeu şi ştiu că de sus porneşte totul şi fiecare are un drum, un destin şi îi mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ester Peony, adăugând că a găsit sprijin în echipa şi fanii săi, aflaţi la spectacolul de la Sala Polivalentă.

ADVERTISEMENT

Concursul Eurovision 2019 se va desfășura în Pavilionul 2 al Tel Aviv Convention Center, sală cu 10.000 de locuri, inaugurată în ianuarie 2015. Sala este situată în zona de nord a orașului Tel Aviv, mai precis pe Bulevardul Rokach și poate fi folosită pentru concerte, conferințe și expoziții. Complexul este format din 10 săli și pavilioane, plus un spațiu în aer liber întins și chiar un parc de distracții. Noul pavilion a găzduit în perioada 26–28 aprilie 2018 Campionatul European de Judo.

ADVERTISEMENT