News

A doua țară din Europa care a reușit să combată COVID-19. S-au vindecat 97% dintre pacienți: ”Nu mai există nicio persoană infectată”

25.05.2020 | 12:00
A doua tara din Europa care a reusit sa combata COVID19 Sau vindecat 97 dintre pacienti Nu mai exista nicio persoana infectata
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 mai, Muntenegru a devenit a doua țară din Europa care a reușit să combată COVID-19. Oficial, conducerea statului a anunțat că nu mai există niciun caz activ pe teritoriul țării.

A doua țară din Europa care a reușit să combată COVID-19. S-au vindecat 97% dintre pacienți: ”Nu mai există nicio persoană infectată”

În noaptea de duminică spre luni, Muntenegru a devenit a doua țară din Europa care a raportat oficial că nu mai are cazuri active de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, Muntenegru se alătură statului Insulele Feroe la acest capitol, ele fiind singurele două țări europene care au raportat zero cazuri active de coronavirus. Guvernul Muntenegrului a făcut anunțul public duminică, pe site-ul oficial.

#Montenegro este #CoronaFree (n.r. liber de coronavirus). Nu mai avem cazuri de #COVID19. În acest moment nu mai există persoane infectate cu noul coronavirus în Muntenegru.”, se arată în mesajul oficial.

ADVERTISEMENT

În laboratoarele Institutului de Sănătate Publică din Muntenegru s-au finalizat analiza a 140 de teste, dintre care nu au existat cazuri noi de infecție COVID – 19. De asemenea, în acest moment în Muntenegru nu există cazuri active de infecție cu noul coronavirus, afirmă Institutul.

De la începutul aparițiilor, numărul total de persoane infectate a fost de 324, în timp ce 315 de persoane s-au recuperat. Un procent de 97,2% dintre muntenegreni au învins boala. Numai 9 persoane și-au pierdut viața de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Pe 9 mai, ​Insulele Feroe au anunțat că nu mai au cazuri active de COVID-19. Toate cele 187 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus s-au recuperat şi nu au fost înregistrate victime din cauza COVID-19.

Muntenegru, măsuri stricte de izolare socială

Muntenegru a fost ultima națiune din Europa care a înregistrat primul caz coronavirus confirmat. Acum, această țară a devenit primul stat balcanic care a scăpat de cazuri active de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au impus măsuri stricte de izolare a cetățenilor după apariția primelor cazuri de infectare, iar populația a respectat regulile. Printre decizii au fost: interzicerea adunărilor publice, obligația de a purta măști în toate spațiile închise publice, cum ar fi magazine sau bănci, și obligații de distanțare socială.

Treptat, măsurile au fost ridicate, iar viața în această țară și-a revenit ușor către o normalitate în condiții de risc. Potrivit unui studiu publicat de SarajevoTimes, 80% dintre muntenegreni au fost de acord cu reducerea prudentă a restricțiilor coronavirusului.

ADVERTISEMENT