Fotbal intern

A doua țeapă pe care Gregory Tade i-o dă lui Mircea Rednic! E ca și plecat!

05.12.2018 | 17:49
A doua teapa pe care Gregory Tade io da lui Mircea Rednic E ca si plecat

Gregory Tade trebuia să fie o lovitură pe care Mircea Rednic și Dinamo să o dea în plin campionat pe piața transferurilor. „O să aducem un fost golgeter al României, pe care îl cunosc foarte bine”, a spus Mircea Rednic la conferința de presă de după remiza (1-1) cu FCSB.

La câteva minute de la această declarație, în acea seară de duminică, 11 noiembrie, FANATIK dezvăluia că este vorba despre fostul atacant al celor de la CFR Cluj și FCSB, Gregory Tade. Francezul a venit peste câteva zile și a semnat cu Dinamo, dându-i, de fapt, a doua țeapă lui Mircea Rednic, cel care îl adusese și la Cluj.

Gregory Tade, prima țeapă pentru Mircea Rednic: le-a cerut șefilor de la CFR Cluj demiterea „Puriului”

Este a doua oară când Gregory Tade colaborează cu Mircea Rednic, prima oară întâmplându-se pentru doar patru etape la începutul sezonului 2013/2014. Rednic fusese numit antrenor principal la CFR Cluj, iar doi dintre jucătorii pe care i-a adus în acea vară au fost Gregory Tade și Robert Maah.

FANATIK a dezvăluit culisele demiterii lui Rednic din Gruia în luna august 2013, „Puriul” dinamitând vestiarul prin stilul său caracteristic de a conduse, „divide et impera”. Printre jucătorii care au mers la Paszkany și Mureșan ca să ceară îndepărtarea lui Rednic s-a numărat, surpriză!, și Tade. Martori ai evenimentului au povestit pentru FANATIK că francezul le-ar fi spus șefilor: „Știu că Rednic m-a adus, îi mulțumesc, dar, credeți-mă, nu se poate lucra cu el. E mai bine să plece!” Și Rednic a plecat după intervenția jucătorilor, în frunte cu căpitanul Ricardo Cadu.

gregory tade cfr cluj
Gregory Tade a devenit golgeterul Ligii 1 în tricoul celor de la CFR Cluj, fiind cumpărat de Gigi Becali

Gregory Tade, a doua țeapă pentru Mircea Rednic: a venit cu leziune de menisc!

Acum, peste patru ani, chemat din nou de Rednic la echipa pe care o conduce, Gregory Tade i-a pregătit a doua țeapă tehnicianului. L-a mințit și a venit accidentat.

I s-a depistat o leziune de menisc și trebuie operat, o vină purtând și doctorul lui Dinamo care nu i-a făcut un control medical complet la sosire. Există informații că Rednic i-a și reproșat medicului această scăpare profesională care-l pune pe „Puriu” într-o lumină proastă apropo de noile achiziții.

Mircea Rednic: „Eu nu vreau așa! Tade trebuie să se opereze! Regret că nu am făcut control înainte”

După eșecul clar cu CFR Cluj, Rednic a vorbit despre situația lui Tade. FANATIK dezvăluise la finalul lunii noiembrie că francezul e aproape să-și rezilieze contractul cu Dinamo, invocând anumite motive familiale.

mircea rednic gregory tade
Mircea Rednic s-a simțit păcălit de francezul Gregory Tade și probabil se vor despărți

Tade e un jucător pe care nu am plătit nimic şi nici nu o să dăm niciun ban. El a avut o accidentare la meciul cu Chiajna, i s-a făcut un RMN. Regret că nu am făcut înainte. Şi s-a constatat că are o leziune de menisc. Normal, trebuie să se opereze. Poţi să te antrenezi, poţi să joci cu asta, dar rişti să se inflameze. Poţi să joci trei meciuri şi să stai o lună. Eu nu vreau aşa. Eu am încercat, pentru că eu cred că aveam nevoie şi cred că putea să ajute echipa. Uite că a avut ghinion”, a declarat Rednic. Urmează rezilierea?!

  • 6.000 de euro este contractul lunar al lui Tade la Dinamo, care a semnat până în 30 iunie 2020
  • 450.000 de euro este valoarea atacantului francez de 32 de ani pe transfermarkt