Fotbal international

A făcut Spania blat ca să elimine Germania? Contre în direct: “Cât a condus Costa Rica, ritmul Spaniei a crescut imediat!” Video

Horia Ivanovici, Bănel Nicoliță, Robert Niță și Andrei Vochin au analizat la Fanatik SuperLiga seara plină de dramatism de la Campionatul Mondial. Nu au lipsit contrele.
02.12.2022 | 11:25
A facut Spania blat ca sa elimine Germania Contre in direct Cat a condus Costa Rica ritmul Spaniei a crescut imediat Video
La FANATIK SUPERLIGA s-a discutat dacă Spania a pierdut intenționat cu Japonia pentru un culoar favorabil. Și au ieșit controverse. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Spania – Japonia 1-2 și Costa Rica – Germania 2-4 au fost rezultatele serii de joi de la Campionatul Mondial. Astfel că nemții sunt eliminați din competiție, iar niponii câștigă această grupă nebună. Deși învinsă, Spania se alege cu un culoar favorabil, cu Maroc și probabil Portugalia. În loc de Croația și probabil Brazilia.

A făcut Spania blat ca să eliminea Germania de la Campionatul Mondial? Horia Ivanovici crede că s-a jucat pe bune, Robert Niță vorbește despre interes, nu blat

La FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici și invitații săi au dezbătut scandalul Mondialului până acum. Au pierdut spaniolii intenționat pentru a trimite Germania acasă și pentru a avea un culoar favorabil? Deși Luis Enrique a vorbit despre clipele dramatice pe care le-a trăit.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

“Noi, suferind de scenarită cronică, fiecare surpriză o catalogăm drept blat. Germania depindea de rezultatele pe care ar fi trebuit să le facă echipa Germaniei. Dacă ei băteau Japonia în primul meci, nu se mai ajungea la astfel de discuții. La Spania, e o mare diferență între interes și blat. Spania a avut interes să evite Croația și Brazilia, eventual, și să joace cu două echipe cotate mai slab”, a fost părerea lui Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA.

La FANATIK SUPERLIGA Horia Ivanovici a fost chiar mai convins că totul s-a jucat pe teren și crede că spaniolii au forțat să egaleze inclusiv pe final, când totul era deja rezolvat pentru ei.

ADVERTISEMENT

Bănel Nicoliță, și el convins că Spania – Japonia 1-2 s-a jucat doar pe teren: “De asta e fotbalul frumos, să fie surprize”

“Chiar crezi asta? M-am uitat cu atenție la meci. Au atacat până în minutul 93. Au avut ocazii și în 89 și 90. În subconștient poate era asta? Crezi că la nivelul ăsta poate să vină chiar și prietenește ditamai Luis Enrique să le spună acelor fotbaliști uriași: ‘Mai ușor astăzi, ar fi mai bine să nu mergem pe acel culoar cu Croația, nu mai vorbesc de Brazilia. Mie mi se pare o enormitate”, a fost opinia lui Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA.

Nici Bănel Nicoliță nu merge pe varianta unui aranjament, așa cum a explicat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI: “Nu cred în poveștile astea. Prea multe filme, scenarii. Am văzut ambele meciuri și s-a jucat pe teren. Dar fotbalul de asta este frumos, să fie surprize”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Andrei Vochin crede că Spania nu a jucat la nivel maxim în momentele în care a simțit că are calificarea rezolvată. A tras tare doar câteva minute, cât Costa Rica a condus pe Germania. De asemenea, a amintit la FANATIK SUPERLIGA de alte înțelegeri celebre la Campionatele Mondiale.

Andrei Vochin crede că Spania și-a văzut interesul pentru a elimina Germania și a avea un culoar favorabil: “O echipă de talia Spaniei nu are capacitatea unui forcing de final?”

“Să mai avem răbdare vreo 30 de ani ca să avem anumite declarații așa cum am avut acum 10 ani despre ce s-a întâmplat în 78 la meciul dintre Argentina și Peru. După care, la cinci ani am aflat ce s-a întâmplat în combinația Argentina, Mexic, Polonia. Când Mexicul a fost eliminat pentru că Polonia a primit o primă grasă de la Argentina. Sau să mai așteptăm ceva ani să vedem cum acel gol al lui Hrubesch din Germania – Austria 1-0 a fost golul unei partide fake.

ADVERTISEMENT

Nu știm în momentul ăsta. Și în 78 ne uitam cu bucurie, și în 82. Ăla din 82 l-am înțeles foarte bine chiar dacă aveam 13-14 ani. Ceea ce am văzut cu ochiul liber a fost că în momentul în care Japonia conducea cu 2-1 și Costa Rica a condus cu 2-1, ritmul în care a jucat Spania cu Japonia a crescut instant. Și băieții echipați în roșu au ajuns la poartă din ce în ce mai des. Cum nemții au egalat la 2-2 s-a revenit la ritmul de dinainte. Nu știu dacă e indicație tactică, poți să vorbești de strategie inclusiv pentru a-ți alege un parcurs la Campionatul Mondial. Dar pentru că iubesc foarte mult fotbalul, o să fiu suporter al Marocului la următorul meci. 

Nu pot să spun că a fost blat, dar nu înțeleg cum o echipă de talia Spaniei, condusă cu 2-1, nu are capacitatea unui forcing de final. Dar vinovată de tot ce se întâmplă este Germania. Dacă ar fi condus cu 4-0 la pauză nu se mai întâmpla așa ceva. Și vedeam două meciuri, așa cum le numeam în curtea școlii, la soartă. Când două echipe ajung să aibă același interes, nu trebuie să ne mire că se întâmplă asta. Germania e principala vinovată, trebuia să îi pună în situația să riște”, a fost opinia lui Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT