Fotbal international

A fost ales cel mai frumos gol de la Cupa Mondială 2022! Reuşita care a adunat cele mai multe voturi. Video

Campionatul Mondial din Qatar a ajuns la final, iar FIFA, cu ajutorul voturilor, a ales cel mai frumos gol de la turneul final.
23.12.2022 | 18:34
A fost ales cel mai frumos gol de la Cupa Mondiala 2022 Reusita care a adunat cele mai multe voturi Video
A fost spectacol total la Campionatul Mondial din Qatar, FANATIK a asistat la 34 din meciurile competiției. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

La cinci zile de la încheierea Campionatului Mondial din Qatar, FIFA a ales, potrivit voturilor fanilor, cel mai frumos gol de la turneul final. Reușita îi aparține lui Richarlison, care a înscris spectaculos cu o foarfecă laterală în meciul Braziliei împotriva Serbiei, în prima etapă a grupelor.

Golul lui Richarlison împotriva Serbiei, cel mai frumos de la Cupa Mondială 2022

Primul gol al Braziliei și al lui Richarlison la Cupa Mondială 2022 a fost desemnat cel mai frumos al competiției din Qatar. Atacantul lui Tottenham a marcat o „bijuterie” de gol cu o execuție din foarfecă laterală împotriva Serbiei.

ADVERTISEMENT

În minutul 62, Vinicius Jr. a centrat din partea stângă, Richarlison a preluat înalt și a înscris din voleu cu o execuție spectaculoasă. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani avea să marcheze și golul doi pentru Selecao în minutul 73, în victoria cu Serbia, scor 2-0.

Portarul sârb, Vanja Milinkovic-Savic nu a avut replică la prima reușită de excepție a lui Richarlison. Favorită la câștigarea competiției înainte de start, dar și după victoria clară în fața Serbiei, Brazilia avea să fie eliminată în sferturile de finală de Croația la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Richarlison i-a depășit pe Neymar Jr. și Kylian Mbappe în topul celor mai frumoase goluri de la Cupa Mondială

Neymar și Kylian Mbappe se aflau, de asemenea, în cursa pentru cel mai frumos gol de la Cupa Mondială. Coechipier cu Richarlison în atacul Braziliei, golul lui Neymar din minutul 105 împotriva Croației în sferturile de finală a fost trecut pe lista celor mai frumoase reușite de la turneul final.

Atacantul lui PSG a combinat cu Lucas Paqueta, a trecut de Livakovic și a înscris cu un șut puternic sub transversală. Totuși, „decarul” naționalei Selecao a fost devansat de Richarlison în preferințele fanilor.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, autorul unui hattrick în marea finală împotriva Argentinei, a candidat la cel mai frumos gol al Cupei Mondiale. Mai exact, al doilea gol al atacantului francez în finala cu formația lui Lionel Scaloni i-a impresionat pe fani. Golgheterul Campionatului Mondial a șutat din voleu după o pasă venită de la Marcus Thuram și l-a învins pe Emiliano Martinez.

Brazilia a fost eliminată în sferturile de finală la Cupa Mondială din Qatar

Brazilia pornise cu dreptul în misiunea de a cuceri trofeul Cupei Mondiale din Qatar. Fosta echipă a selecționerului Tite a învins Serbia, scor 2-0 în prima etapă a grupei G și a învins la limită, scor 1-0 Elveția în runda secundă.

ADVERTISEMENT

Calificată în optimile de finală, Brazilia și-a permis primul pas greșit la turneul final și a pierdut, scor 0-1 împotriva Camerunului. În optimi, Brazilia a defilat contra Coreei de Sud, însă surpriza s-a produs în sferturi.

Vicecampioana mondială din 2018, Croația, a împins partida cu naționala Selecao la loviturile de departajare și cu Livakovic în mare formă, europenii au eliminat-o pe Brazilia, 4-2 d.l.d.

ADVERTISEMENT