News

A fost amânată vaccinarea la medicii de familie. De ce se plâng cadrele medicale

04.05.2021 | 15:33
A fost amanata vaccinarea la medicii de familie De ce se plang cadrele medicale
ADVERTISEMENT

Marți, 5 mai, trebuia să înceapă vaccinarea la medicii de familie. Până la urmă lupta pe acest front împotriva coronavirusului a fost amânată.

Medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii din mai multe motive. Un aspect important este legat de faptul că nu au primit echipamentele necesare, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se pare că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson. Vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, anunțase anterior pe Facebook că începând de marți vor exista peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare.

A fost amânată vaccinarea la medicii de familie. Care sunt motivele

”Avem echipamentele pe care noi ni le-am achiziționat și pe care le avem în mod obișnuit, nu am primit niciun fel de materiale de la DSP.Deși suma pe care o vor primi cadrele medicale pentru fiecare persoană vaccinată a crescut de la 30 de lei la 40 de lei, aceasta este încă insuficientă, susțin medicii de familie”, a precizat Eva Cristescu, medic de familie.

ADVERTISEMENT

Aceasta susține că oamenii s-ar fi putut vaccina de astăzi în cabinete dacă și-ar fi exprimat dorința că vor să o facă, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

”Dacă se pune problema să sunăm noi la telefon pe toți cei de pe lista noastră, asta fură ceva timp și noi mai avem și alte lucruri de făcut. Sunt pacienți care vin cu rețete, care vor analize, copii care trebuie vaccinați cu vaccinurile din schema obligatorie și așa mai departe. Nu se pune problema, pacienții pot veni dacă ne anunță cu privire la disponibilitatea lor chiar de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Dacă ne-ar fi informat cu privire la dorința lor de a se vaccina cu acest ser în luna trecută în care s-a tot discutat despre asta ar fi putut veni chiar de astăzi, eventual. Dar dacă nu s-au înscris în acest sens, nu putem de azi, mai ales că nici din partea statului român nu avem suportul cuvenit”, a relatat Eva Cristescu pentru Digi24.

Andrei Baciu: ”Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie”

Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson, anunța Andrei Baciu pe pagina de Facebook în urmă cu 24 de ore.

ADVERTISEMENT

”Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris Andrei Baciu

Așa arată lista detaliată cu cei 3.035 de medici înscriși până acum:
Mun. București (225), Alba (46), Arad (96), Argeș (68), Bacău (63), Bihor (66), Bistrița (112), Botoșani (41), Brașov (74), Brăila (30), Buzău (85), Călărași (63), Caraș Severin (9), Cluj (64), Constanța (77), Covasna (46), Dâmbovița (76), Dolj (119), Galați (36), Giurgiu (25), Gorj (59), Harghita (59), Hunedoara (39), Ialomița (34), Iași (191), Ilfov (53), Maramureș (109), Mehedinți (55), Mureș (130), Neamț (107), Olt (112), Prahova (70), Satu Mare (58), Sălaj (38), Sibiu (105), Suceava (43), Teleorman (57), Timiș (113), Tulcea (35), Vaslui (37), Vâlcea (29), Vrancea (81).

ADVERTISEMENT