News

A fost anihilată una dintre cele mai mari rețele de traficanți de droguri. Liderul Uțu Rohozneanu, zis ”împăratul interlopilor”, ar fi fost reținut. Video

La finalul unor percheziții organizate joi dimineața în trei județe, Poliția Română a destructurat o mare rețea de traficanți de droguri. În prim-plan apare și Uțu Rohozneanu, care ar fi fost reținut de oamenii legii.
05.05.2022 | 14:12
A fost anihilata una dintre cele mai mari retele de traficanti de droguri Liderul Utu Rohozneanu zis imparatul interlopilor ar fi fost retinut Video
Imagini de la perchezițiile de joi. Foto: colaj FANATIK, DIICOT, Poliția Română
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la aradon.ro au dezvăluit că Uțu Rohozneanu a fost ridicat de polițiști și condus la audieri. Nu este prima dată când cel supranumit ”împăratul interlopilor” are probleme cu legea.

”Împăratul interlopilor” are cazier stufos

În noiembrie 2020, el a fost arestat preventiv de procurorii DIICOT chiar când se pregătea să dea o nouă lovitură. La acea vreme. interlopul dorea să vândă droguri de mare risc în București.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, procurorii DIICOT și polițiști de la Crima Organizată l-au prins pe Uțu după ce au organizat un flagrant. Unul dintre cei 3 inculpați arestați preventiv a vândut către ceilalți doi 2.479 de comprimate MDMA. Mai departe, pastilele au fost găsite în mașina „împăratului interlopilor”.

Așa cum se poate constatat, cazierul lui Rohozneanu este stufos. Numele său a fost implicat și într-un dosar de trafic de droguri în Spania. În acel dosar, el ar fi încercat să vândă o cantitate mare de marijuana împreună cu fratele său. În cele din urmă, polițiștii români și spanioli au confiscat 355 de kilograme de marijuana.

ADVERTISEMENT

În februarie 2021, Tribunalul București a decis să prelungească măsura arestului preventive pentru Uțu Rohozneanu și ceilalți complici ai săi într-un dosar de trafic de droguri de risc. Decizia magistraților nu a fost definitivă.

Percheziții organizate în Arad, Bihor și Vâlcea

Revenind la perchezițiile de joi, trebuie spus că ele au fost organizate în județele Arad, Bihor și Vâlcea. Uțu a fost ridicat și condus la audieri la Arad, conform aradon.ro.

ADVERTISEMENT

La data de 5 mai, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 16 percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri ar fi fost efectuate doar după verificarea, în prealabil, a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

ADVERTISEMENT

În cauză, s-a reținut că, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA.

O cantitate mare de droguri era pregătită pentru distribuție

La perchezițiile domiciliare efectuate la membrii grupării, au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 7 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale”, se arată în comunicatul remis de Poliția Română.

Suportul de specialitate la aceste percheziții a fost asigurat de Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ADVERTISEMENT