Sport

A fost anunțat lotul României pentru duelul din Billie Jean King Cup cu Ungaria. Jucătoare surpriză în echipa convocată de Horia Tecău

Horia Tecău a anunțat sportivele care vor evolua în play-off-ul Billie Jean King Cup împotriva Ungariei. Jucătoare surpriză în lotul convocat.
17.10.2022 | 09:06
A fost anuntat lotul Romaniei pentru duelul din Billie Jean King Cup cu Ungaria Jucatoare surpriza in echipa convocata de Horia Tecau
A fost anunțat lotul de Billie Jean King Cup al României. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România va întâlni Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup. Horia Tecău, căpitanul-nejucător al României, a anunțat numele celor 5 jucătoare care vor evolua în sala Polivalentă din Oradea. Partidele vor avea loc în perioada 11-12 noiembrie.

A fost anunțat lotul României pentru Billie Jean King Cup

Federația Română de Tenis a anunțat lotul convocat de Horia Tecău pentru meciul cu Ungaria din play-off-ul Billie Jean King Cup. „Tricolorele” nu vor mai evolua la Cluj, ci se vor deplasa la Oradea.

ADVERTISEMENT

Din lotul României nu va face parte Simona Halep. Fostul lider WTA a suferit o intervenție chirurgicală la nas și a anunțat că nu va mai juca tenis în acest an. De asemenea, nici Irina Begu și Sorana Cîrstea nu vor putea ajuta, după ce și-au anunțat retragerea din echipa României.

Astfel, jucătoarele care se vor lupta la Oradea pentru victorie sunt Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Monica Niculescu și Anca-Alexia Todoni.

ADVERTISEMENT

Anca-Alexia Todoni, surpriza lui Horia Tecău pentru duelul din Billie Jean King Cup

Anca-Alexia Todoni este surpriza lui Horia Tecău pentru meciul cu Ungaria. Sportiva din Timișoara, în vârstă de 17 ani, s-a calificat la începutul anului în turul 2 la Australian Open în turneul junioarelor.

Tânăra sportivă a înlocuit-o pe Andreea Prisăcariu, care a dezamăgit în meciul din aprilie al României contra Poloniei. Locul 383 WTA a pierdut usturător cu liderul mondial, Iga Swiatek, scor 0-6, 0-6.

ADVERTISEMENT

Va fi a 10-a confruntare între România și Ungaria. Formația condusă de Horia Tecău s-a impus de 8 ori, în timp ce maghiarele au câștigat o singură dată. În 2014, la Budapesta, avea loc ultima partidă. Pentru România punctele erau aduse de Sorana Cîrstea și perechea Begu-Niculescu.

România se mută la Oradea în meciurile de Billie Jean King Cup

Învinsă în aprilie de echipa Poloniei, scor 0-4, România va beneficia de avantajul terenului propriu contra Ungariei, iar George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a anunțat că duelul se va disputa la Oradea.

ADVERTISEMENT

„Dacă până acum Federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa. 

Aş putea spune că, din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde”, a spus Cosac, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT